Duurzame Kinderkleding-websites

Organic, sustainable, fair fashion– begrippen die vandaag de dag niet meer weg te denken zijn uit de (kinder)modewereld. En terecht! Nederlandse merken als Gray Label en Imps & Elfs timmeren al geruime tijd aan de weg, en hieronder voegen we nog eens vijf geweldige cherries toe aan de lijst van duurzame kinderkleding. Waarschuwing: alles is even prachtig…


N°1

Little Boomerang

Amsterdam

Alleen van oude kleding!

De meisjes van dit Amsterdamse merk maken sustainable kleren voor kids uit gebruikte kleding. Opa’s oude shirt wordt een mooie jurk, papa’s jasje een broek voor je zoon, en die jurk-die-al-jaren-te-klein-was wordt omgetoverd tot een lief rokje. Zo krijgen oude spullen een tweede leven én zit er een speciale geschiedenis achter: dierbaar en duurzaam. Daar worden we gelukkig van!

N°2

Stoere Binkies Webshop

Alleen voor Boys!

We horen het vaker: voor meisjes is er veel leukere kleding te vinden dan voor jongens. Dat vonden de twee oprichtsters van deze webshop ook et voila: een webshop puur voor jongens was geboren. Alle producten die Stoere Binkies verkoopt worden gemaakt van milieuvriendelijke materialen en onder goede werkomstandigheden- ook geen kinderarbeid dus! Zo loopt jouw bink er stoer én verantwoord bij. Fijn!

N°3

Emily Moon Webshop

Alleen voor Girls!

Als je op zoek bent naar fijne, basic merken voor meisjes, dan is deze kleine webwinkel je place to go: zachte stoffen, mooie kleuren en klassieke items voor meisjes van o tot 10. De verkochte merken komen uit Spanje, Italië en Nederland, en besteden allemaal aandacht aan details, kwaliteit en locale, duurzame productie.

Bezoek mij via emilymoon.nl

N°4

Maed for Mini

Alleen voor Baby’s en Peuters!

Het Rotterdamse Maed for Mini (gestart door ouders Maerle en Edward) maakt mooie kleding met een grappige twist. Goeie kleuren en zachte biologische materialen met (af en toe) leuke prints- fijn! Het merk houdt zoveel mogelijk rekening met haar verantwoordelijkheid richting het milieu, hun werknemers en de producenten van hun kleding en steunt lokale bedrijfjes. Het resultaat mag er zijn: jammer dat het alleen voor mini’s is!

N°5

Bambooz

vergelijkingswebsites

Voor alle baby’s en kinderen!

Bambooz is één van de grootste vergelijkingswebsites voor kinder- en babykleding en lifestyle producten van Nederland en maakt een speciale selectie van designmerken. Zo vormt het – in eigen woorden- ‘de grootste online winkelstraat voor ouders’. Onder het kopje duurzaam vind je een selectie van écht duurzame merken, die rekening houden met het milieu en het welzijn van mensen. Ook de overige kleding is zeer bewust gescreened.

Ga hier maar even rustig voor zitten, want wij van Littles List voelden ons als kinderen in een snoepwinkel… wat een keus en met een gerust hart shoppen!

Duurzame Tips voor kinderkleding:

Krijg de kleertjes

Zijn je kinderen alweer uit hun kleding gegroeid of heb je speelgoed over? Ruilen is de oplossing: naast duurzaam ook nog eens goed voor de portemonnee. Win-win dus!
Doe mee en geef kleding en kinderspullen een tweede leven: via deze website ruil je in een paar stappen jouw pakket, op een moment dat het jou uitkomt. Wordt lid, geef en krijg (voor een pakket betaal je een strip. Deze kost gemiddeld 2 euro). Al bijna 5000 ouders doen mee!

Tweedehands winkel- Serendipity Kids

Tweedehands winkels voor kinderkleertjes rijzen als paddenstoelen uit de grond- en terecht, want zoveel kleding kan nog best een tweede ronde mee. Serendipity Kids in Amsterdam doet er nog een bewust schepje bovenop: je kunt er voor kiezen om alle door jou ingebrachte kleding die niet verkocht wordt, mee te geven aan Wings of Support– een initiatief van het personeel van KLM dat ervoor zorgt dat deze spullen terechtkomen bij projecten in arme landen.

Tip: binnenkort online Lovemiani. Hou het in de gaten!

Pin It on Pinterest

Share This