Must haves en must reads voor in de kinderboekenkast. Tien kloeke boeken! Van Otje tot Abeltje en van Kikker tot Pad; al je favorieten komen voorbij. Klassiekers die je keer op keer kunt blijven lezen. Fijn voorleesvoer voor succes aan menig bedrand. Maar ook geweldig als (kraam)cadeautje!


 

N°1

Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek

van Annie M.G. Schmidt

Waar zouden we zijn zonder onze Annie! In Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek kom je de hele Schmidt-familie tegen: Otje en Abeltje, tante Patent en Jip en Janneke, Ibbeltje en Wiplala, Floddertje en Pluk en ga zo maar door. Ook haar versjes en andere verhalen ontbreken niet. Met – natuurlijk – tekeningen van Fiep Westendorp maar er zijn ook illustraties van Thé Tjong-Khing, Jan Jutte, Martijn van der Linden en anderen. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

N°2

Alle verhalen van Kikker en Pad

van Arnold Lobel

Ook al staat Kikker altijd te trappelen om iets te ondernemen en doet Pad het liever wat rustiger aan, toch zijn ze de beste vrienden. In dit boek zijn al hun avonturen verzameld en ingedeeld naar de vier seizoenen. In de lente leest Pad zijn pas gezaaide zaadjes voor. In de zomer proberen ze hun ijsjes op te eten vóór alles gesmolten is. In de herfst harken ze als verrassing de bladeren in elkaars tuin bij elkaar en in de winter zitten ze gezellig te griezelen bij de open haard. Maar… dan moet Pad natuurlijk wel eerst opstaan uit zijn winterslaap! Arnold Lobel kreeg twee Zilveren Griffels, een Zilveren Penseel en acht keer een Vlag en Wimpel. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar (met mama en papa) en door kinderen vanaf ca. 7 jaar zelf te lezen.

N°3

Het grote voorleesboek voor rond de …. jaar

van diverse auteurs

Deze boeken zitten boordevol nieuwe en klassieke verhalen, versjes en tekeningen van veel bekende schrijvers en tekenaars. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot dierenverhalen en sprookjes. Luister ademloos naar de belevenissen van Pippi Langkous, Vos & Haas, Knofje, Krik de eekhoorn, Ties & Trijntje, Beer & Bever en vele anderen. Want zij vinden het leven net zo druk en spannend als jij! Aanbevolen voor elke leeftijd een appart boek voor kindjes rond 3 t/m 7 jaar.

N°4

Pippi Langkous Alle verhalen

van Astrid Lindgren

Pippi! Favoriet bij velen. Pippi Langkous is het sterkste meisje van de wereld. Ze woont alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, alleen… met haar paard en aapje meneer Nilsson. Pippi doet alles anders. Zo slaapt ze met haar voeten op het kussen. De grote meneren en mevrouwen van de stad vinden het niet kunnen, zo’n meisje van negen alleen in een huis. Ze vinden dat Pippi naar een kindertehuis moet, maar als Pippi hoort dat je daar geen paarden en apen mag hebben, piekert ze er natuurlijk niet over. ‘Dan moeten jullie de kinderen voor jullie kindertehuis maar ergens anders vandaan halen,’ aldus Pipi…!  (Voor kinderen van 3 – 12 jaar)

N°5

Het dikke boek van Vos en Haas

van Sylvia Vanden Heede

Voor samen leren lezen zijn de boeken van Vos en Haas top. Het boek van Vos en Haas is dik., heel dik. En het is niet alleen van Vos en Haas. Het is ook het boek van Uil en Piep. En van Tok en Iek. En van wie nog meer? ‘Van Rob’, zegt Haas. ‘En van Pluim’, zegt Vos. Maar dat vindt Haas niet leuk. Pluim is een nuf uit de stad. ‘Ik wil Pluim er niet in’, zegt Haas. ‘En Meermin wel?’ vraagt Vos. ‘Ja’, zegt Haas. ‘Meermin wel.’ ‘Als Meermin mag, dan mag Pluim ook’, vindt Vos. Dat is waar. Dus is dit een heel dik boek. Want elk dier staat er in. Lees maar. Dit boek begint met eenvoudige woorden en korte zinnen. Naarmate Vos en Haas meer avonturen beleven, groeit de moeilijkheidsgraad van de tekst geleidelijk van leesniveau (AVI start tot AVI M4).

€24,99 koop mij via bol.com

Extra tip: Het grote voorleesboek van Vos en haas, 4 verhalen in één bundel.

N°6

Hoi-hoi wat fijn

van diverse auteurs

Perfect voor peuters: deze bijzondere bundel is samengesteld door kinderboekspecialist Lia Reedijk(oud-eigenaar De Utrechtse Kinderboekhandel) voor alle kinderen zo oud als Nijntje. Naast de voorleesverhalen en versjes is er eindeloos veel te ontdekken op de zoek- en kijkplaten. Al Nijntjes oude én nieuwe kinderboekvriendjes zijn erbij, zoals Kikker, Jip en Janneke, Kleine Beer, Superguppie en Vos en Haas. De feestelijke cover is gemaakt door Charlotte Dematons. Een prachtig cadeau voor uren voorleesplezier.

N°7

Het grote Rintje voorleesboek

van S. Posthuma

Rintje is een lief en eigenwijs hondje. Op school en thuis maakt hij het hele jaar door van alles mee. Samen met zijn vriendjes Tobias en Henriëtte verzint hij de leukste spelletjes, gaat hij op schoolreis en kampeert hij een nachtje in de tuin. Het moge duidelijk zijn: voor Rintje is iedere dag een avontuur. In dit boek zijn de aller-leukste avonturen van Rintje gebundeld. In meer dan honderd verhalen komen veel herkenbare gebeurtenissen voorbij, van een losse tand, de eerste zwemles en heimwee tot het vieren van Sinterklaas en Kerst. Een boek om elke dag weer uit voor te lezen. (Voor kinderen van 4 – 6 jaar)

N°8

De kleine dikke Barbapapa

van Annette Tison

Het blijft een favoriet voor heel veel kindjes: de felgekleurde Barbapapa’s. De kleine dikke Barbapapa’ is een mooie verzamelbundel met maar liefst twaalf prentenboekverhalen over Barbapapa en zijn familie: onverminderd populair en nog altijd op televisie. Voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van Barbapapa, Barbamama, Barbaborre, Barbalala, Barbabob, Barbabella, Barbabenno, Barbabientje en Barbabee is deze dikke verzamelbundel met maar liefst twaalf prentenboekverhalen een absolute aanrader voor kinderen van 2 – 6 jaar!

N°9

Gouden Boekjes – Het Gouden voorleesboek

Myriam Blanche Chenery Perrin

Nog zo’n gouwe ouwe. Al bijna zestig jaar zijn de Gouden Boekjes een begrip als het gaat om voorlezen. De prachtige plaatjes en vrolijke verhalen zijn al generaties lang een succes aan menig bedrand. Een boekwerk voor vele uren voorleesplezier! Blaf, kwaak en knor mee met alle dieren in Hoep, zei de chauffeur, scheur door de straten met De gele taxi, of leef mee met die arme Dokter Pijpekop, de poppendokter. In Het Gouden Voorleesboek staan zeven Gouden Boekjes die elk geweldig voorleesvoer zijn voor kinderen van 2 – 6 jaar.

N°10

Balotje – De B van Balotje!

Van Yvonne Jagtenberg

Deze bundel bevat vier klassieke verhalen: Balotje en de beren, Balotje en het paard, Balotje en de baby en Balotje en het tasje van oma. Het is een bundeling van vier eerder los verschenen prentenboeken over Balotje. Met haar directe vragen brengt Balotje alle volwassenen in verlegenheid. Het zijn aandoenlijke, met humor neergezette verhalen. Balotje is in tekst en beeld – sprekende, stevig neergezette, kleurige wascotekeningen over steeds twee pagina’s – raak getypeerd en emoties komen tussen de regels naar voren. Fijne uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Pin It on Pinterest

Share This