ABC wie doet er mee, spelend leren lezen, zodat je kroost straks zelf stiekem met een zaklamp onder de dekens Donald Duckjes kan lezen. Begin pas spelenderwijs met letters leren wanneer je kind er zelf interesse voor toont en wanneer je kind leesrijp is. Te vroeg beginnen doet eerder kwaad dan goed, het is belangrijk dat een kleuter de kleuterfase goed doorloopt. Want… van spelen in een poppen- of bouwhoek wordt je kind pas echt slim! Wist je dat als een kind echt aan lezen toe is kent het in 40 uur alle letters (minus Q, X en Y) en kan het lezen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de filmpjes van Ewald Vervaet ‘de kleuter is geen school kind.’ Maar spelend leren lezen, dát kan geen kwaad!


N°1

Boek letters leren is een eitje!

Van Rita Cramer

Voor ouders en kinderen is dit het allerleukste boek om samen te beginnen met letters leren en lezen. Een bijzonder letterboek, vol ezelsbruggetjes om de letters en klanken makkelijker te onthouden. Het geeft een nieuwe, frisse kijk op het leren van letters en klanken. Ook besteedt dit fraaie – spelend leren lezen – boek aandacht aan het onderscheiden van letters en klanken die erg op elkaar lijken, zoals de ‘b’ en de ‘d’. Het is beeldend vormgegeven en praktisch in gebruik. Dit boek helpt op een beeldende – en soms ludieke – wijze bij het uit elkaar houden van bijvoorbeeld de ‘ie/ei’. Appeltje eitje met dit boek wordt letters leren een makkie! Voor ouders en kinderen vanaf 3 jaar.

N°2

Houten blokken

Van Nathalié Lété -Vilac

28 houten blokken met op iedere zijde een uniek design… dat zijn oneindig veel puzzelmogelijkheden! Enerzijds kan je hoofdletters, kleine letters, getallen, dieren en bloemen spotten. Anderzijds kan je met de blokken een puzzel maken. Het resultaat is een illustratie van de bekende Nathalié Lété. De houten blokken laten jonge ontdekkers kennismaken met getallen, letters, vormen en kleuren. Geschikt voor kids vanaf 2 jaar. Formaat kubus: 4,5 x 4,5 x 4,5 cm.

N°3

Petit Monkey letterspel

Als dit geen spelend leren lezen is!? Vermaak ze onderweg met deze Hang On, Monkey game van Petit Collage. Een veel luchtigere versie van het traditionele galgje, iemand kiest een woord en de andere persoon probeert het te raden voordat het beeld van de aap compleet is. Het is ook magnetisch en dus ideaal voor autoritten en in het vliegtuig.

N°4

Super Sand Suitcase ABC

In deze rode Super Sand Suitcase ABC zit 560 gram magisch zand, een roller en vormpjes voor alle letters van het alfabet. Kinderen kunnen er dus hun eerste woordjes mee schrijven. Super Sand is zacht, het droogt niet uit en het is makkelijk te boetseren, ook met kleine handjes. Met de gereedschappen en vormpjes kunnen kinderen vanaf 4 jaar er kastelen, taartjes en dieren mee maken. Het is gemaakt van natuurlijke materialen en antibacterieel (prettig!). Door de structuur van het zand is het bovendien samen te kneden en daardoor – wel zo fijn – snel weer op te ruimen.

N°5

Letter stempels Hema

Stempelen! Jong geleerd oud gedaan: stempel je eigen naam of die van je huisdier met deze stempeltjes van de Hema. Makkelijk én leuk! Stimuleer je kleine tot spontaan stempelen van woordjes, zinnen en verhaaltjes. Wel op het papier graag! Afmeting stempels 1,5 cm. ABC stempelset inclusief stempelkussen.

N°6

Boek het leukste ABC ter wereld

Van Tom Schamp

In dit 112 pagina’s tellende boek raak je niet uitgekeken. Prachtige prenten laten alle letters voorbij komen. Lees over Walter het wilde Waitihert, hij laat je de letter W zien. Of wat dacht je van onverschrokken Oscar, de leeuw die je kennis laat maken met de letter O. Het boek is bekroond met het Gulden Palet 2013. Leuke extra: bij het boek krijg je een gratis poster over het boek.

N°7

Loco Mini – Mijn eerste letters en woorden

Loco Mini, wie heeft er niet mee gespeeld? Al meer dan 40 jaar is dit het meest gebruikte leerspel op de basisschool. En ook thuis kan er mee worden gespeeld. Met dit unieke spel controleert je kind zelf of de opdrachten goed zijn gemaakt. Dankzij de vele boekjes met allerlei onderwerpen en thema’s als denkspelletjes, taal of de Sprookjesboom, bezorgt Loco Mini 4 tot 8-jarigen urenlang speel- en leerplezier.

N°8

Schoolplaat alfabet

Terug in de tijd met deze prachtige vintage look schoolplaat alfabet. Leer de letters en cijfers schrijven met de deftige letters die je in groep drie leert. Een leuke plaat voor in de kinderkamer of in de klas. Geef deze schoolplaat een prominente plek, het alfabet is educatief en vooral ook decoratief. Gedrukt met eco vriendelijke inkt, de houten stokken zijn afgewerkt met natuurlijke olie. De poster kan opgerold en dichtgebonden worden met een blauw lint dat aan de achterkant hangt. Afmeting 70 x 105 cm.

N°9

Letterspelmat

Twister met letters! De letterspelmat is een soort Twister maar dan met letters, klanken en woorden. Aan de rand van de letterspelmat bevinden zich afbeeldingen van klankzuivere woorden, bestaande uit 3 of 4 letters. In het midden staan alle letters van het alfabet plus dubbele letters zoals ‘aa’, ‘oe’ en ‘ui’, om zo nog meer woorden te kunnen maken. Het leuke daaraan is dat woorden op verschillende manieren gemaakt kunnen worden. ‘Uil’ kun je bijvoorbeeld spellen met een ‘u’, een ‘i’ en een ‘l’, maar ook met een ‘ui’ en een ‘l’. Een andere manier is om een kind een plaatje uit de rand van de mat aan te laten wijzen. Een ander kindje moet dan dat woordje maken door met de handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Vanaf 3 jaar.

N°10

26 letterzakjes – BS

Play, move, learn! Letters leren kan ook buiten, gooi ze in de lucht! Met deze set, bestaande uit 26 letterzakjes, zijn tal van spelvormen te bedenken. Leuk en leerzaam voor kinderen die net leren lezen. Het Haarlemse merk BS gelooft dat spelen goed is voor de ontwikkeling van ieder kind, ieder mens. BS wil kinderen en hun ouders enthousiasmeren om naar buiten te gaan, maar vooral te ontdekken, creativiteit te ontwikkelen, samen te spelen en plezier te hebben. Loop de letters achterna of speel er verstoppertje mee!

€51,10 koop mij via bol.com

Extra tip: een klassieker, Scrabble Junior (voor 2-4 spelers van 5 tot 10 jaar)

€23,99 koop mij via bol.com

Pin It on Pinterest

Share This