Peuters Part Two (3-4jr). Je kind zal steeds meer alleen of met andere kindjes spelen. De fantasie wordt telkens groter en leuker! Een paar stoelen achter elkaar vormen een trein, een grote kartonnen doos is een boot, een bezem wordt een paard: de improvisatie wordt steeds beter. Het fantasie- en rollenspel zet nu volop door; er worden circusvoorstellingen gegeven, televisieseries worden nagespeeld en er wordt natuurlijk ook vadertje en moedertje gespeeld. Er is veel bewegingsspel en ‘doen alsof’. Ook het oefenen van vormwaarneming, het zien van kleine verschillen en het combineren van kleuren speelt een belangrijke rol. Maar welk speelgoed past dan het best bij deze fase? Wij helpen je op weg met deze fijne lijst: het allerbeste én meest geschikte speelgoed voor je 3-4 jarige kind. Veel speelplezier!


 

N°1

Dokterskoffertje Djeco

Oh oh…er is iemand ziek: is er een dokter in de zaal? Geen nood, dit prachtige dokterskoffertje van Djeco bevat alles om de patiënt weer beter te maken; alle beginnende dokters en verplegers beleven de grootste pret! Voor ieder kind een fijn en leerzaam item bij hun fantasie- en rollenspel. De empathie groeit met het spelen: heb je pijn? Zal ik je helpen? Zal ik er een kusje of pleister op doen? Het dokterskoffertje is gemakkelijk mee te nemen en stevig verpakt. Afmeting 22x16x7cm

N°2

Knikkerbaan Hubelino

Met deze knikkerbaan van Hubelino kan je de mooiste glijbaan maken, in heel veel variaties. Hubelino Constructiespeelgoed is ideaal voor kinderen, want het stimuleert niet alleen de creativiteit maar laat de bouwers ook spelenderwijs kennismaken met inzicht, snelheid, evenwicht en zwaartekracht. Wow! De kleurrijke baandelen en bouwblokken kunnen tegen een stootje en zijn gemaakt van niet-giftig plastic; bovendien zijn ze 100% compatibel met Lego Duplo- zo ga je dus oneindig lang gebruik maken van je Duplo: fijn!

En voor de donkere dagen zijn de glow in the dark bouwstenen natuurlijk een must

N°3

Speeldoos Djeco

Bingo! Niet 1 maar 4 DJECO spellen in deze geweldige spellendoos ludopark. De doos bevat mooi geïllustreerde versies van memory, lotto, ganzenbord en een vis spel.  Inhoud: Memory spel bevat 16 stukken van 4 x 5 cm. Lotto spel bevat 4 dierpionnen van 4 x 5 cm, 4 bingokaarten en 16 fiches.  Ganzenbord spel bevat een speelbord (de achterkant van de doos) 1 dobbelsteen en 4 dierpionnen van 4 x 5 cm. Magnetisch visspel bestaat uit 1 hengel en 16 verschillende dieren van 4 x 5 cm om op te vissen. Verpakt in een mooie doos met een uitgebreide handleiding met de spelregels voor elk spel.

€26,95 koop mij via dreumesenzo.nl

Of ga voor deze 3 in 1 geweldige spellendoos van Djeco. De doos bevat mooi geïllustreerde versies van bingo, memory en domino.

€16,95 koop mij via psikhouvanjou.nl

N°4

Djeco Hamertje Tik

Deze grote Hamertje Tik doos (groter dan een A4) van Djeco is echt een superstoer cadeau voor meisjes én jongens. Timmer je eigen bloementuin in elkaar, compleet met lieveheersbeestjes, of juist je eigen voertuigen met elk hun eigen kleur.

Handig: in de doos zitten ook fijne voorbeeldkaarten. Hier wordt goed aan de weg getimmerd!

N°5

Tiger Tribe Bath Stories Once upon

In bad gaan is nu nóg leuker met deze mooi geïllustreerde puzzelstukjes van Tiger Tribe. Mix and match de verschillende wilde dieren en hun omgeving, en maak zo steeds opnieuw een eigen verhaal. De foamstukken zijn waterafstotend en plakken daardoor aan de wand van het bad of op de (tegel)muur. Compleet met handig en mooi opberg-badje met zuignappen en gaatjes om alle puzzelstukjes na het badplezier te laten drogen en op te bergen. We LOVE bath time! Zie filmpje

N°6

Kinderboek Bij de neus genomen

Van Loes Riphagen

Het eerste koffietafel-prentenboek en zooo mooi! Bijzondere illustraties met opvallende uitsneden, vrij naar een verhaal van Rudyard Kipling. Een nieuwsgierige olifant stelt continu vragen aan de dieren in het woud en komt daarbij tot verrassende (en leerzame) inzichten. De bijzondere uitwerking met goudfolie op de omslag en de gestanste pagina’s maken dit prentenboek tot een must have-kunstwerk! Leuk: met het boek krijg je gratis toegang tot de bijbehorende app.

N°7

Janod Confetti muziekinstrumentenset

Leuke en leerzame set van houten muziekinstrumenten uit de Janod serie Confetti. Dit prachtige merk blijft verrassen! De set bestaat een blokfluit (doorsnede 3cmx31cm), een tamboerijn (15x15x4,5cm), castagnetten (doorsnede 6cm) en een metalen xylofoon met 8 toetsen (25x12x4,5cm). De muziek is als confetti in de lucht!

N°8

Driewieler Winther

Leren fietsen is een zeer belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Het verbetert en stimuleert de motorische vaardigheden, en het evenwicht wordt spelenderwijs geoefend. Het klassieke ontwerp van deze driewieler van Winther bestaat al sinds 1935; vandaag de dag wordt deze klassieker gefabriceerd naar hedendaagse wensen, waarbij de nadruk ligt op veiligheid en goede kwaliteit. Een leuk speelelement is de kieplaadbak: ideaal om knuffels, auto’s en poppen in te vervoeren of zand te verplaatsen! Een driewieler geeft je peuter de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn en de wereld te ontdekken. Geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar en verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bekijk zeker ook deze gave Foxrider driewieler vintage. De driewieler heeft echt die jaren vijftig look, witte banden, handgrepen en trappers. De driewieler brengt nostalgie terug naar het heden en staat garant voor kwaliteit eenvoud en plezier. Gemaakt in Belgié – geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

N°9

Mozaïek Animo Djeco

Wat een prachtige doos met Djeco mozaïek voor peuters en kleuters. Je vingers kriebelen om de afbeeldingen zelf te gaan maken….helpen mag natuurlijk!

Leg 1 van de 8 gelamineerde platen over het houten paneel en kijk met behulp van het voorbeeldplaatje welke kleuren en vormen in de gaatjes horen. Onderin de doos zitten vakjes voor de gekleurde pinnetjes. De mooie illustraties van verschillende beestjes werden gemaakt door Marie Mahler. Het spel wordt verpakt in een mooie stevige doos.

Bekijk ook de Quercetti FantaColor juniorFantacolor is heel geschikt om de de oog-handcoördinatie, fijne motoriek, en het creatief denken te bevorden.

N°10

Theeserviesje

Tea, anyone? Laat de kinderen een theeparty organiseren en dek de tafel met de kleurrijke tinnen theeset. De 11-delige set is ontworpen door Karin Mannerstål en heeft charmante motieven met grappige lieve diertjes. Liever koffie? Dat mag ook! Een perfect cadeau voor kinderen ouder dan 3 jaar.

€33 koop mij via scandinaviandesigncenter.nl

Ook de winkel kleine zebra heeft een fijne collectie theeserviesjes. Wij zijn fan van Vilac Chinees theeserviesje van Nathalie Lete!

Extra Tip

Krooom speelgoed

Het Israëlisch merk KROOOM combineert design en ecologie met elkaar. Fun voor kids én het milieu! Want het innovatieve speelgoed is niet alleen educatief verantwoord, maar wordt ook vervaardigd uit duurzame materialen.  Het speelgoed is gemaakt uit 100% recycleerbaar karton, afgewerkt met een waterafstotende coating. Stevig, lichtgewicht en eenvoudig te monteren (soms met hulp van mama en papa) zonder gereedschap. Ontdek wat er in de KROOOM-wereld te beleven valt: vouw je eigen robots, botvier je fantasie in een 3D speelset, bouw je eigen garage, poppenhuis of puzzel erop los!

Pin It on Pinterest

Share This