Sinterklaas NR1

N°1 

SINTERKLAAS

van Charlotte Dematons

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja? Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Alle antwoorden op deze vragen – en nog veel meer – vind je in dit boek. Net als in De gele ballon heeft Charlotte Dematons daar geen woorden voor nodig. Een lust voor het oog is dit tekstloze kijk-en zoekboek over Sinterklaas in groot formaat. Vanaf het eerste tot aan het laatste blad vertelt het uitgebreid het verhaal rond 5 december. De overvloed aan details op de over twee pagina’s uitgebreide illustraties maakt dat er steeds weer iets nieuws te ontdekken valt.

€14,95 koop mij via www.bol.com

Jip en Janneke Sinterklaas komt NR2

N°2

JIP EN JANNEKE –

SINTERKLAAS KOMT!

van Annie M.G. Schmidt

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp. Dit boekje zorgt voor veel plezier en za weer een nieuwe generatie laten kennismaken met de eeuwige vrienden: Jip en Janneke en Sinterklaas.

€8,95 koop mij via www.bol.com

Ook het boek December winterse versjes en verhalen van Annie M.G. Schmidt is een aanrader!

€17,50 koop mij via www.bol.com

Zie de maan schijnt door de bomen NR3

N°3

ZIE DE MAAN SCHIJNT DOOR

DE BOMEN + CD

van Mies van Hout

Na het succes van ‘Daar buiten loopt een schaap’ en ‘Op een grote paddenstoel’ slaat Mies van Hout weer toe. In haar kleurrijke, vrolijke platen zien we hoe de dieren door de bomen naar het sinterklaasfeest kijken, en het daarna op hun eigen manier meevieren. Aan de hand van twaalf klassieke sinterklaasliedjes wordt het verhaal van de komst van Sinterklaas verteld en gezongen, van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’. Iedereen, van heel jong tot hartstikke oud zal genieten van de prenten en meezingen met de cd. Met een kriebel in je buik omdat ieder moment aan de deur geklopt kan worden…

€14,95 koop mij via www.bol.com

N°4

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Boer Boris een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek van het jaar. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…

€13,99 koop mij via www. bol.com

Pom Ti Dom viert Sinterklaas NR5

N°5

Pom Ti Dom viert

Sinterklaas

van Kim van Kooten

Er was eens een prinsesje en haar naam was Pom Ti Dom (ze heette stiekem Mieke, maar díe naam vond ze stom). Ze had oranje haren en een paardje met een bles, daar kon ze goed op rijden, want ze was al bijna zes.Zo begint dit prentenboek met veel teksthumor en kunstwerkachtige prenten over het verwende prinsesje Pom Ti Dom, dat alles krijgt wat ze wenst, totdat ze Sinterklaas ontmoet… In dit debuut van actrice Kim van Kooten als jeugdauteur, zitten veel woordgrapjes en opsommingen, bijna allemaal passend in een metrisch rijm. De prachtige prenten stelen de show. Kleurig, collageachtig, verschillende technieken, uitnodigend om veel en steeds weer te bekijken.

€13,95 koop mij via www.bol.com 

boek-de-zus-van-sinterklaas

N°6

De zus van Sinterklaas

van Tiny Fisscher

Mannen, opgelet! De zus van Sinterklaas laat van zich horen! Wist je dat Sinterklaas een zus heeft? Ja heus, een tweelingzus zelfs! Niet veel mensen weten dat, want Klaasje blijft elk jaar noodgedwongen achter in Spanje. Maar dit keer is ze het beu: ze wil ook wel eens met de pakjesboot mee naar Nederland en cadeautjes uitdelen. Sinterklaas vindt dat natuurlijk maar niks, dus bedenkt Klaasje een list. De listige goedheiligvrouw Klaasje sluit Sinterklaas op en doet zich voor als de goedheiligman wat niet zo moeilijk is, omdat ze erg op elkaar lijken. Een tijdlang weet ze iedereen om de tuin te leiden, maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. In een speedboot, in dit geval… Het boek prachtig geïllustreerd door Elizabet Vukovic.

 €14,95 koop mij via www.bol.com

Sint en de pakjesdief NR7

N°7

SINT EN DE PAKJESDIEF

van Loes Riphagen

Op een avond ontdekt Sinterklaas een pakjesdief in zijn pakhuis. ‘Ik heet Kabouter. Ik kom wat spulletjes halen,’ zegt hij. ‘Dat noem ik stelen,’ zegt Sinterklaas. ‘Dat noem ik gerechtigheid,’ zegt Kabouter. ‘En weet u waarom? Omdat wij nooit iets krijgen. Bij ons komt u nooit. Bij ons zijn ook kinderen, hoor!’ Hoe zal Sinterklaas dit oplossen? Een fijn prentenboek met een geestig en origineel sinterklaassprookje over een kabouter die op dievenpad gaat in het cadeautjespakhuis van Sinterklaas. De sfeer in dit verhaal is licht, vrolijk en bovenal humorvol. De pakkende dubbele paginagrote illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en zitten vol grapjes.

€9,99 koop mij via www.bol.com

hij-komt-hij-komt-die-lieve-goede-sint-boek

N°8

Hij komt, hij komt,

die lieve goede Sint

van Isabelle Geeraerts

Een vrolijk Sint kijk- en zoekboek met cd waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. De Sint en zijn pieten zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor Sints verjaardagsfeest op 5 december. De pieten maken het snoepgoed, pakken de pakjes in en zingen luidkeels sinterklaasliedjes. Tijdens het werk krijgt een piet bloem over zich heen. Een andere valt in de kolen van het schip. Zo ‘veranderen’ de pieten van kleur. Het Boek is een grappig en origineel kijkboek waar de illustratrice tal van oorzaken laat zien die de kleur van de pieten verklaren. Ook zijn er meisjespieten, je ziet bijvoorbeeld fraaie vrouwenbenen uit een schoorsteen steken als deze meisjespiet aan het werk is.

€19,95 koop mij via www.bol.com

N°9

Bobbi viert Sinterklaas

De Bobbi­boeken over Sinterklaas en Kerst zijn de afgelopen tijd alleen leverbaar geweest in een bind¬up, maar vanaf dit najaar zijn ze ook weer los verkrijgbaar. Dat betekent nog meer Bobbi­ voorlees plezier! En wie wil dat nu niet in de gezellige decembermaand?
Bobbi staat heel blij te springen
en hij zingt een vrolijk lied.
Dan roept bobbi: ‘Kijk daar zijn ze:
Sinterklaas en Piet!’

€8,50 koop mij via www.bol.com 

N°10

Nijntje zet haar schoen

Dat is een mooi cadeau: een dubbeldik omdraaiboek van nijntje met daarin twee sinterklaasboeken! In ‘nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In ‘nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die nijntje en haar vriendjes zingen: van ‘zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘dag sinterklaasje’. Zing je mee?

€7,50 koop mij via www.bol.com

 sinterklaas-voor-grote-kinderen BoekExtra tip

Sinterklaas

voor grote kinderen

Van Chariva

Voorboden voor kinderen onder de 7 jaar! Want in dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Na deze voorzichtige introductie wordt uitgelegd dat het 5 decemberfeest een groot toneelstuk is. De lezer wordt erin betrokken: ‘JIJ speelt er ook in mee. Een hoofdrol!’. Sint benadrukt dat het een feest blijft. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken. Een boek om samen te lezen dus.

€14,95 koop mij via www.bol.com

Pin It on Pinterest

Share This