Verhalen die echt tot leven komen, écht! Unieke illustraties, gedrukt op prachtig papier. Klassiekers in een ander – of groter – jasje. Bijzondere bewaarboeken met verhalen die je kind zijn hele leven zal koesteren. Deze pop up boeken zouden dan ook niet mogen ontbreken in de boekenkast van echte leesbeesten! Het zijn de perfecte cadeaus wanneer je iets speciaals wilt geven aan je kind, kleinkind, vriendje of vriendinnetje.

Bij veel pop up boeken zie je geen geschreven tekst staan. Kijk daarom voor meer pop up spektakel ook even bij de Engelse pop up boeken zoals de Creatures of the Deep of Alice’s Adventures in Wonderland. Voor grotere pop up fans heb je in Dordrecht een  speciaalzaak  de Pop up bookshop voor nog meer bijzonderen pop up boeken.


N°1

DE KLEINE PRINS

Pop-up editie van A. de Saint Exupery

Dit moderne sprookje wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. Het is in de Westerse wereld door de jaren heen na de Bijbel zelfs het meest verkochte boek! De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de woestijn de kleine prins ontmoet. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont en over de andere planeten en hun bewoners, zoals ijdeltuiten en zakenmensen, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

N°2

IN HET BOS VAN LUIAARD

Van Anouck Boisrobert

In deze prachtige, langwerpige uitgave is alles groen, alles leeft in het bos van de luiaard, zie je hem? Als de graafmachines komen, verdwijnen het bos en zijn bewoners: vogels, roofdieren, mensen en de luiaard – die door alles heen slaapt. De 5 pop-up pagina’s spreken voor zich; er is weinig tekst nodig. Door het verrassingseffect (wat zal er nu weer weg zijn en later in boek bijkomen?) kun je bijna niet wachten en draai je de volgende bladzijde alweer gauw om. Moraal: een enkel mens kan een bijdrage leveren aan een groene wereld.

N°3

ABC3D Pop-up

van Marion Bataille

Prachtig ABC-pop-upboek dat niet alleen beeldschoon is, maar waarmee je ook op een verrassende manier de vormen van letters kunt ontdekken. Kijk hoe, als je het boek openslaat, de C omklapt in een D, de E een poot verliest en F wordt, O en P aan de wandel gaan als R en Q, en hoe de V zich spiegelt tot een W. Met veel smaak en vindingrijkheid heeft Marion Bataille een klassiek ABC-boek gemaakt dat in zijn eenvoud en klasse iedere keer als je het oppakt weer puur kijkplezier oproept. Zie hier een filmpje.

N°4

OVER EEN KLEINE MOL DIE WIL WETEN WIE ER OP ZIJN KOP GEPOEPT HEEFT

Van Werner Holzwarth

Weer zo’n klassieker! Beleef nog meer pret met de mol die op zoek gaat naar de schuldige van de drol op zijn kop. Mol gaat op bezoek bij allerlei dieren die hem laten zien hoe hun uitwerpselen eruit zien, om te bewijzen dat zij het niet waren die op zijn kop hebben gepoept. Met de flapjes en schuifjes worden kinderen nu in de gelegenheid gesteld om zelf de ontlasting tevoorschijn te toveren. Een extra (grappige) dimensie dus.

N°5

RUPSJE NOOIT GENOEG 

Van Eric Carle

In het pop up boek van Rupsje Nooitgenoeg komt het klassieke verhaal echt tot leven. Het dappere rupsje met zijn onstilbare honger springt van de bladzijden af en eet zich daadwerkelijk een weg door alle lekkere dingen om hem heen, om zich vervolgens te ontpoppen tot een wonderschone vlinder die bijna wegvliegt van de laatste bladzijde! Deze jubileumeditie in pop up vorm is een bijzonder collector’s item, een boek om een leven lang te koesteren.

N°6

WIJ GAAN OP BERENJACHT

Van Ernst van Altena

Nog zo’n klassieker waarvan al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Het een lief verhaal over een familie die niet bang is om op berenjacht te gaan. Ze beleven alle spannende avonturen die je in de natuur kunt meemaken: sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden. Ze overwinnen alle hindernissen, tot ze de beer tegenkomen…

N°7

Ik hou van jou (bijna altijd)

Van Anna Llenas

Waarom vinden we dezelfde eigenschap van iemand de ene keer leuk en de andere keer vervelend? Lolo en Rita zijn heel anders. Het is niet altijd makkelijk om verschillen te aanvaarden … Maar heeft iemand ooit gezegd dat dat wel gemakkelijk zou zijn?

Een boek voor groot en klein over de magie van aantrekkingskracht en over begrip opbrengen voor de dingen die ons anders maken. Een vierkant pop-up-prentenboek over een vuurvliegje en een pissebed die verliefd worden op elkaar, en moeten toegeven dat de verschillen tussen hen groot zijn, maar niet onoverbrugbaar.

N°8

RAAD EENS HOEVEEL IK VAN JE HOU

Pop-up van Sam McBratney

Een klassieker zooo lief: ‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets heel belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?’ Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

Extra tip om mee op reis te nemen een prachtige mini pop-upeditie voor het slaap gaan fijn: Welterusten, kleine beer

N°9

EEN Circus vol tegenstellingen

Van Lee Singh

Een mooi, geïllustreerd flapjesboek in retrostijl, met als thema circus, brengt de verschillende tegenstellingen op een verbazingwekkende manier in beeld met te gekke flapjes en pop-ups. Aan de hand van een circusvoorstelling worden achter flappen en pop-ups tegenstellingen behandeld zoals gesloten-open, verschillend-dezelfde, dichtbij-ver, enkel-veel, warm-koud etc.. In een vergelijkbare uitvoering verscheen ook ‘Een circus vol getallen‘.

N°10

HET HUIS VAN JIP EN JANNEKE 

Van Annie M.G. Schmidt

Speel mee met Jip en Janneke! In hun huis kun je een taart bakken, een bad nemen of je verstoppen op zolder. En buiten kun je de kippen voeren, de was ophangen, appels plukken en nog veel meer. Je raakt nooit uitgespeeld. Stevige pop-up met uitdrukbare figuren van o.a. Jip en Janneke, Siepie en Takkie. Met veel spelmogelijkheden inclusief uitdrukvellen met wasgoed, een step, een badeendje en nog veel meer.

Pin It on Pinterest

Share This