Van bijzondere geboortecadeaus krijgen wij nooit genoeg! Zie hier 10 persoonlijke kraamcadeaus op naam voor aan de muur in je baby – of kinderkamer. Alle 10 kunstwerkjes op zich: persoonlijk en bijzonder!


N°1

The Birth Poster

Geweldig deze poster van creatieveling Evelina uit Zweden! Wat deze poster zo cool maakt is dat iedere poster persoonlijk gemaakt wordt van je kindje.  Iedere poster is dus uniek. Je kindje wordt namelijk op schaal (1:1) nagetekend, even groot als toen hij of zij geworden werd. De naam, grote, gewicht, geboortedatum en tijd wordt onderaan de poster gedrukt. Super origineel! Leuk voor in de baby- en kinderkamer. Alle posters worden gedrukt in maat 50 x 70 op 200 gram papier. Naar wens kan het ook in iedere taal komen. Echt een ontdekking deze mooie prints. Te gek als kraamcadeau.

N°2

Meetlat – lieflabel

Later als ik groot ben… Dit stoere toppertje is gemaakt van allemachtig prachtig larikshout van Hollandse bodem. De meetstrepen en cijfers zijn in het hout gebrand. Voeg de stempeldoosje (per stuk a €5) toe om de meetlat helemaal persoonlijk te maken. Met 70x rubberstempels (26 letters in hoofd- en kleine letters, 0-9 en 8 verschillende tekens) kun je de meetmomenten vastleggen. Tip: gebruik per kind een andere kleur inkt en stempel de namen rechtsboven of -onder. Liever een ander formaat? Dat kan ook!

N°3

MrStarsky Poster

MrStarsky is een poster waarop de sterren exact zo aan de hemel staan als op het moment dat je baby geboren werd. Want afhankelijk van waar je op de aarde bent en hoe laat je omhoog kijkt, zie je altijd iets anders. De poster van MrStarsky bestaat uit een unieke sterrenhemel met 5 bijbehorende illustraties van sterrenbeelden. De bedenkers achter MrStarsky zijn Lies en Fennechien, die graag voor hun kleintjes iets ontwikkelen dat leerzaam maar ook speels tegelijk is.

De illustratoren achter de eerste poster versie van MrStarsky zijn Kevin Kars en Cynthia Boom van Studio Kars + Boom. Je kunt je unieke poster bestellen in 3 standaardmaten. En goed nieuws! Er is een nieuwe telg in de MrStarsky familie met een ontwerp van de Spaanse illustrator (en mama) Marta Abad Blay. Zie links haar poster en zie hier haar inspirerende instagram.

N°4

Jouw stamboom

Je hele familiegeschiedenis afdrukken in een mooie stamboom. Het kan! De stambomen van dit ontwerp beslaan meerdere generaties. Elk ontwerp van Bespoke Papercut Gifts uit de UK is handgemaakt van papier en vervolgens uitgeknipt. Kies uit meerdere achtergrondkleuren wat het mooiste past in jouw baby- of kinderkamer. Afmeting: 25 cm x 25 cm. Wat een super cadeau om te geven of te krijgen.

Tip: bekijk hier 10 handige websites voordat je start met de stamboom.

N°5

Custom made naambordje – Little mishmash

Super orgineel om te geven als kraamcadeau en natuurlijk een eyecatcher in de kamer van je kindje (of aan de deur)! Dit custom made naambordje is 15 x 20 cm en wordt speciaal gemaakt in elk gewenste kleur. De kleur en het figuurtje kies je zelf in het speciale keuzemenu.

N°6

Geboorteposter op naam – Printcandy

Alweer zo’n fijn cadeau voor je kersverse baby. En nog leuker maak je het eventueel met een stoer houten klembord erachter, zie hier. Om de geboorteposter te maken kies je eerst het basis ontwerp (witte of gekleurde achtergrond) en de gezinssamenstelling. Daarna kun je door naar de volgende stap om je gegevens in te vullen en de kleuren aan te passen. Kies het alfabet of juist een leuke illustratie. Elke letter is uniek en verdient zijn eigen prent, net als alle kindjes. Verkrijgbaar in diverse afmetingen.

N°7

A Manic Monday

‘Bless this mess’, ‘Nobody puts Baby in the corner.’ Nieuwsgierig naar wie deze geestige teksten verzint en ze op een oud Hollandse hippe manier borduurt? Het is de Nederlandse Hester Gersoniu. Zij is het gezicht achter A Manic Monday. Op een simpele borduurmachine maakt ze de meest opvallende spreuken. Hester werkt met fijne materialen en iedere kruissteek is handgemaakt. Zelf aan de slag? Kan! laat Hester een patroon voor je maken. Vraag een custom bestelling bij haar aan met de naam van het geboren kindje.

N°8

Gepersonaliseerde illustraties – Larollie

Kristin is graphic designer en mama van 2 kids, Lara en Ollie. Uit passie voor het creeren van mooie dingen voor haar kids is Larollie ontstaan. En dat is te zien; bijzonder leuke en schattige prints voor een fijne prijs. Ze maakt alles in haar kleine studio op zolder in het zuiden van Ierland. Customizen kan uiteraard ook. Prints for cool kids and happy homes! Verzendkosten uit Ierland €3,70

N°9

Kraamtekening Meike Lieve Bos

Freelance illustrator Meike Lieve Bos maakt kunstwerkjes als kraamcadeau op maat. Op haar website heb je keuze uit een tiental vrolijke en kleurrijke illustraties. De naam en geboortedatum van het kindje kun je er op verzoek aan toevoegen. Of je vraagt Meike om in overleg een uniek kunstwerkje helemaal naar wens te maken, de voorstelling, de kleuren, alles kan op maat. Welke keuze je ook maakt, je hebt altijd een bijzonder en blijvend geschenk voor in de babykamer. Alle illustraties worden op hoge kwaliteit gedrukt (piezografie), met veel aandacht voor kleur en detail. De kraamtekeningen van Meike zijn fantasierijke voorstellingen met realistische figuren in fijne inktlijnen over rake kleurvlakken.

N°10

A little gift – karakterschets van jouw kind

‘Ouders meer inzicht geven in hun kinderen, maar ook in zichzelf!’, dat was de droom van numerologe Frédérique Wiggers. En zo ontstond a little gift, een persoonlijk en speciaal geboorte- of verjaardagscadeau voor kinderen. Een karakterschets op basis van numerologie, waarmee je de verborgen talenten, patronen en levenslessen van jouw kind kunt ontdekken. Waarmee je jouw kind vanuit zelfkennis en authenticiteit zichzelf kunt laten zijn, want elk kind heeft een eigen verhaal. A little gift is een karakterschets van jouw kind op basis van zijn of haar geboortedatum.  Op concrete en tastbare wijze vertelt Frédérique het verhaal dat in de getallen geschreven staat.

Pin It on Pinterest

Share This