De geboortekaart: een heel project! Littles List zet de leukste en beste 10 ontwerp opties voor je op rij. We hebben gekozen voor een mix van creatieve graphic designers en illustratoren én websites waar je kant en klare geboortekaartjes kunt bestellen of zelf kunt ontwerpen. Kost wat tijd maar dan heb je ook wel echt iets ‘eigens’!


N°1

LETTERPERS

Grafisch ontwerper Tiny Risselda wilde ooit voor haar eigen dochtertje een speciaal geboortekaartje ontwerpen en niet een uit duizenden. Ze kwam in contact met de boekdrukkunst en was op slag verliefd. En wij ook. Met haar grote trapdegel uit Engeland maakt ze unieke letters en ontwerpen. Niet de goedkoopste keuze maar wel een hele bijzondere.

N°2

Annelijn – Maendag

Annelijn Sinjorgo is 26 jaar, mama van Maen en afgestudeerd aan de Kunstacademie. En dat is te zien! We love it to the moon and back. Zoals ze zelf zegt: ‘Maen en ik hebben besloten er iedere dag een Maendag van te maken!’

Onder de naam Maendag maakt ze vanuit huis babykleding en accessoires en geboortekaartjes op maat. Voor €150 maakt ze een ontwerp naar wens.

Bekijk mij via lennebelle.com

N°3

STEFFIE DE VILDER

Het werk van grafisch ontwerper Steffie de Vilder is clean-cut, verfijnd, met oog voor detail en een liefde voor typografie. Na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in 1995 is ze als zelfstandig grafisch ontwerper aan de slag gegaan. Ze werkt voor verschillende tijdschriften en opdrachtgevers én maakt geboortekaartjes in opdracht. Steffie gaat net zo lang door totdat het perfect is (we spreken uit ervaring!). Met fijne kleuren, illustraties en bijzondere letters. Steffie heeft een goed luisterend oor – en oog! – voor wat je in gedachten hebt en maakt echt een kaartje op maat. Ze kan je ook helpen met de logistiek rondom het drukproces.

N°4

Hippe-geboortekaartjes.nl

Retro, stoer, lief, vintage, vrolijk of romantisch: bij hippe-geboortekaartjes.nl vind je echt van alles. Er zijn drie opties: je kunt kiezen voor een ‘kant en klaar kaartje’, een kaartje op basis van een bestaand design en deze naar wens customizen of je ontwerpt je kaartje volledig zelf. Die laatste optie vinden wij vooral erg leuk; het programma waarin je een kaartje ontwerpt is gemakkelijk in gebruik en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Handig (en leuk!): voor slechts €1 bestel je een proefdrukje van je kaartje (geen verzendkosten). Je ontvangt dan een gezellig pakketje post met, naast je uitgekozen of zelf ontworpen kaartje, ook alle papiersoorten en enveloppen. Dan weet je zeker dat je geboortekaartje helemaal naar wens is. Drukwerk en ontwerp in een, snel en makkelijk!

N°5

Sonja Joordens – Soncept

Sonja + Concept = Soncept. Het werk van Sonja Joordens is een mix van grafisch design en styling. Ze maakt de prachtigste geboortekaartjes op maat. Ze rekent €275 voor een uniek ontwerp en het logistieke proces omtrent de drukker. Ze kiest in overleg met jou het papier, de enveloppen en eventuele extra’s en zorgt voor de bestelling. Het drukken van de kaartjes en de enveloppen is exclusief. En hé, heb je trouwplannen en wil je een mooie kaart? Ook daarvoor kun je bij Soncept aankloppen.

N°6

Anouk Bindels – Studionouk

Anouk Bindels is het gezicht achter Studionouk, een designstudio gevestigd in Utrecht. Anouk heeft kinderkledingmerk Ammehoela met erg veel leuke baby- en kinderitems (wat wij ook niet anders verwacht hadden gezien de originele naam!). En sinds kort levert deze modeontwerpster ook geboortekaartjes op maat. Handgemaakt en gepersonaliseerd. Studionouk werkt samen met diverse ontwerpers, dichters, illustratoren en drukkers. Er kan dus van alles aangeboden worden qua ontwerp, papier en druktechniek. Een proefpakketje is altijd gratis.

N°7

Kaart met Muisjes

Een primeur! Want Kaart met muisjes is nog druk bezig met de lancering van haar website. Op het Instagram account van deze nieuwkomer in de kaartjeswereld krijg je al een goed idee van wat er mogelijk is en wat er voor je op maat gemaakt kan worden. Je krijgt van de ontwerpster achter dit merk, Joke, drie ontwerpen om uit te kiezen en daarna nog twee correctierondes om te finetunen. Een proefdruk laten maken kost €9,95.

N°8

Dotjes en Knapen

Layla, de ontwerpster achter Dotjes en Knapen, heeft kant en klare geboortekaarten en maakt kaartjes op maat. De ontwerpkosten bedragen eenmalig €50 en daarnaast betaal je de kosten voor het aantal kaarten (richtlijn: 150 stuks à €220). Er is van alles mogelijk en dit kan telefonisch besproken worden. Correctierondes zijn geen probleem. Uiteindelijk krijg je een gratis proefdruk nadat je de digitale versie goedgekeurd hebt. Layla geeft je advies over de papiersoort, formaten en enveloppen (wit of kraftpapier). Ook kun je sluitstickers en kraamborrelkaartjes bestellen, alles compleet!

N°9

Madeformoments.nl

Made for Moments is een online kaartenshop voor allerlei bijzondere momenten van het leven. En daar hoort uiteraard de geboorte bij! Bij Made for Moments kun je jouw mooiste geboortekaartje helemaal zelf ontwerpen óf samen met de vormgevers van Made for Moments. Geen formaat of uitdaging is ze te veel. Je kunt ook een geboortekaart kiezen uit de bestaande collectie. Hoe dan ook, uiteindelijk kom je sowieso tot jouw perfecte kaartje. Ook aan de details is gedacht: touwtjes, labels, strikjes en 3D, er kan van alles. Voor €1 maak je een proefdruk, weet je meteen hoe mooi jouw kaartje eruit komt te zien!

N°10

Geboortepost.nl

Geboortepost bestaat al 12.5 jaar en heeft bijzondere geboortekaartjes voor een fijne prijs. Wellicht ken je ze van de unieke fotoreeks ‘Blackboard Adventures’ van Cute Moments Photography. Deze heeft internationaal (Parijs, Moskou, Verenigde Staten) vele prijzen in de wacht gesleept. Je kunt ze exclusief bij Geboortepost bestellen, met eigen foto van je newborn natuurlijk! Er zijn twee opties binnen Geboortepost: kies en bewerk een geboortekaartje uit de collectie of maak je eigen ontwerp. De digitale versie van je kaartje en proefdruk zijn gratis. Handig: je kunt je geboortekaartjes direct versturen want vooraf kun je de adressen invoeren of als Excel sheet uploaden. De kaartjes worden dan dezelfde dag nog verstuurd met geboortezegel.

De geboortevideo

Hello Little Sprout

Met Hello Little Sprout introduceren founders Charlotte Vermeer en Sabine van Ditzhuijzen een nieuw product in Nederland. babyfilms ter geboorteaankondiging. Hello Little Sprout maakt prachtige, integere filmpjes van 50 seconden die al na 24 uur klaar zijn om verstuurd te worden. Bekijk de website hier.

Pin It on Pinterest

Share This