Van panda tot pinguïn tot hyena; beestachtig goede boeken voor elke dag. De mooiste en leukste 10 op rij.


 

N°1

Wilde dieren

Van Rop van Mierlo

Dit bijzondere prentenboek van de Nederlandse designer Rop van Mierlo was al te koop bij het MoMa in New York en bij Colette in Parijs, en nu is het eindelijk ook verkrijgbaar in alle Nederlandse boekwinkels. Van dit in eigen beheer uitgegeven boek verkocht van Mierlo reeds duizenden exemplaren aan liefhebbers over de hele wereld. In oktober 2011 ontving hij voor ‘Wilde dieren’ bovendien de Dutch Design Award voor Beste Grafische Ontwerp. ‘Het boek is een icoon, dat uitnodigt om verhalen te vertellen. Tegelijkertijd zijn de illustraties zo sterk dat het eigenlijk geen verhaal nodig heeft. Universeel, voor iedereen te begrijpen, van jong tot oud en wereldwijd,’ aldus de zeer enthousiaste jury.

N°2

Beestenboek

Van Joëlle Jolivet

Hebben ze hoorns of veren, zijn ze gevlekt of gestreept, leven ze in het water of onder de grond? De 400 dieren die op deze grote bladzijden zijn verzameld en gerangschikt, geven je in één oogopslag antwoord op al deze vragen!

N°3

Springende pinguins en lachende hyena’s

Van Marije Tolman en Jesse Goossens

Als een kameel kwaad wordt, kotst hij groen maagslijm over je heen. Een giraf kan zijn eigen oren schoonlikken en zelfs een blinde kameleon neemt de kleur van zijn omgeving aan. Een onvergetelijk feestelijk dierenboek. Zo zag je de dieren nog nooit! Jesse Goossens vertelt de meest merkwaardige, grappige, bizarre, ongelooflijke, vieze en vreemde feiten over 50 uiteenlopende dieren. Op haar eigen onnavolgbare wijze illustreert Gouden Penseel – winnares Marije Tolman de weetjes in 50 grote, kleurige prenten. Ze weet de dieren neer te zetten zoals je ze nog nooit hebt gezien.

N°4

Van top tot teen

Van Eric Carle

‘Dat kan ik ook!’ In dit vrolijke, grote prentenboek van karton speelt Eric Carle meesterlijk in op deze feestelijke ontdekking van kleine kinderen. De leukste dieren, groot en kleurrijk afgebeeld, nodigen kinderen uit om hen na te doen en zo allerlei bewegingen te maken. Spelenderwijs doen ze aan de hand van dit boek allerlei gezonde oefeningen voor het hele lichaam.

N°5

Buitengewone beestenboel

Van Memphis Belle

Een bijzondere verzameling van meer dan 300 getekende dieren, groot en klein. Een uniek overzicht van de snelste, grootste, kleurrijkste en merkwaardigste dieren. Dit boek is een lust voor het oog. Geschikt voor alle leeftijden.

N°6

Mijn eerste flapjesboek 100 dieren

Kinderen vinden het geweldig om onder de flapjes te kijken in dit kleurrijke dierenboek. Dit interactieve boek met meer dan 100 woorden en foto’s om naar te kijken is ideaal om de woordenschat van uw kind te vergroten.

N°7

Netjes Wachten In De Rij!

Van Tomoko Ohmura

50 dieren staan te wachten in een lange rij – keurig netjes opgesteld van klein naar groot. Sommige staren rustig voor zich uit, andere hebben de grootste lol tijdens het wachten; en een enkeling wordt heel erg zenuwachtig, zoals het schaap dat achter de wolf staat. Maar waar wachten ze eigenlijk op? Een superspectaculair ritje op de rug van de walvis, het grootste dier van allemaal! Met aan het einde een uitklappagina waar alle dieren terug te vinden zijn.

N°8

De dierentoen

Van Andre Helle

De Dierentoen is het klassieke meesterwerk van de Franse kunstenaar André Hellé. Hij verstond de kunst om naar de wereld te kijken door de ogen van een kind. Dit prentenboek verscheen oorspronkelijk in 1911 en bevat prachtige tekeningen en beschrijvingen van dieren, die er na meer dan 100 jaar nog steeds verrassend modern uitzien. Hellé was een Franse illustrator, kunstenaar, meubel- en speelgoedmaker die van 1871 tot 1945 leefde. Hij illustreerde meer dan 15 kinderboeken, waarvan De Dierentoen het bekendste is.

N°9

Het megagrote uitklapboek

Van Christopher Lloyd

De geschiedenis van het leven op aarde in één oogopslag

Een unieke gids die je meeneemt op een bijzondere reis naar de geschiedenis van al het leven op aarde. Van het begin der tijden tot aan de dag van vandaag. Met meer dan 1000 prachtige en natuurgetrouwe afbeeldingen op één enkele tijdslijn. Stap in de tijdmachine en laat je verrassen.
De natuurlijke historie was nog nooit zo interessant als nu.

N°10

Waggel

Van Rufus Butler Seder

Sla de bladzijden om en zie de dolfijn duiken, de kikker springen en de vogel vliegen! Hoe waggelt een pinguïn? Hoe springt een kikker? Hoe stampt een olifant? Dat kunnen we in dit prentenboek allemaal echt zien omdat er op elke rechterpagina scanimations te vinden zijn. Dat zijn plaatjes met verticale strepen waarin afbeeldingen verborgen zitten, die gaan bewegen als je het plaatje heen en weer beweegt.

Pin It on Pinterest

Share This