Frisse neus, blosjes op de wangen; hup naar buiten met die beentjes! Speciaal voor ELLE MAMA van Littles List: voor alle kleine avonturiers: 10 x de leukste, grappigste en handigste producten voor in de natuur. Van een insectendetective boek tot confetti dat uitgroeit tot veldboeket. Nature is calling!


 

N°1

Stick-lets bouwelastieken

Een boomhut, tipi of ander kunstwerk. Met deze superleuke elastische bouwelastieken kun je alles uit de natuur aan elkaar binden. Stick-lets zijn siliconen vormpjes en is uitdagend en innovatief speelgoed. Zie hier een filmpje. Ook een te gek cadeau!

N°2

Mijn bewaarboekjes – Gottmer

Van Lottaland

Bloemen, bladeren of veren uit het bos bewaren? In dit mooi vormgegeven ‘bewaarboekje’ kunnen alle natuurschatten die kinderen vinden een plaatsje krijgen! Leuk: er zit een ontdekboek bij, vol weetjes, knutselideeën en handige plaatjes die kids het vaakst tegen komen tijdens hun speurtochten. Lottaland wordt gevormd door illustrator-vormgeefster Charlotte Bruijn en tekstschrijver Jaap Langenberg. Zij maken boeken en producten voor ‘the young at heart’ en hebben samen twee jonge kinderen.

N°3

Vogels knuffelbeest met geluid

Wild Republic

Door de aankoop van deze pluche vogels steunt je het werk van Vogelbescherming Nederland en ben je geen stadsmus meer! Hoe? De Vogelbescherming heeft in samenwerking met Wild Republic een collectie van 43 inheemse vogels met echte, natuurgetrouwe geluiden ontwikkeld. Iedere vogel draagt een kaartje met informatie over het gedrag en leefgebied. De pluche knuffel maakt geluid als je er in knijpt. Zo leert je kroost welke vogel welk geluid maakt zoals de koolmees of roodborstje. Dat wordt dus verzamelen en zeg zelf, dit is toch vele malen leuker dan de trendy glitteroog beestjes!

N°4

Pocket microscoop

Worldwide co.

Al eens echt de nerven van een blad gezien? Of hoeveel poten een duizendpoot heeft? Dat kan met deze handmicroscoop, gegarandeerd uren onderzoekplezier!

N°5

Handboek voor wildplukkertjes

van Erica Bakker Ellen van den Broek en Rachelle Klaassen

Wist je dat je van rozenbottels jeukpoeder kunt maken? En van zeesla vissenvoer? Madeliefjes en paardenbloemen zijn heerlijk in de sla en brandnetels gaan natuurlijk in de heksensoep! De auteurs van dit boek ondernamen met hun kinderen veel buitenactiviteiten. De herinneringen daaraan vormden de aanleiding voor dit boek waarin ze de kennis van al die jaren verzameld hebben. Met mooie tekeningen, bijzondere activiteiten en eenvoudige, verrassende recepten. Voor kids van 6 tot 10 jaar.

N°6

Nature Trail Verrekijker

… wat is dat in de verte? Grijp de Nature Trail Verrekijker er maar bij en bewonder zelfs van veraf de wonderen van de natuur. Is het een mus? Of een sierlijke valk? Wandelen was nog nooit zo spannend! En ben je even de weg kwijt? Gebruik dan het handige kleine kompas dat op de verrekijker vast zit. De Nature Trail heeft een vergroting van 6×30 en is verpakt in een retro geschenkdoosje. Hebben!

€7,95 koop mij via wijswest.nl

Helaas is deze niet meer verkrijgbaar!

N°7

Vogelmemory – Kosmos natuur

Van Christine Berrie

Van pimpelmees tot pinguïn en van roodborstje tot fazant. Het doel van dit spel is om paartjes te maken van een mannetje en een vrouwtje van 25 vogelsoorten dus 50 spelkaarten in totaal. Spelenderwijs leert je spruit sekseverschillen (beter) kennen. Dat maakt dit memoryspel bijzonder. Wie de meeste paren weet te koppelen wint!

N°8

Hoofdlamp – Geokids

Verken de wereld rondom met deze leuke Geokids hoofdlamp. Je kleine doet de band om zijn hoofd en zet vervolgens de lampjes aan, en hup, handvrij de natuur in. Op de band zit een dierenknop: de oogjes van het beestje – bijvoorbeeld een aapje – geven licht wanneer je de hoofdlamp aanzet. Zo kan je kind op een stoere en leuke manier op avontuur gaan. Met twee functies: de ogen kunnen oplichten of knipperen. Werkt op 2 AAA-batterijen (niet inbegrepen). Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

N°9

Insectendetective boek

van Maggie Li

De Insectendetective is een leerzame en leuke natuurgids voor kinderen om kennis te maken met de wondere wereld van insecten. Leuke weetjes en handige feiten over kleine beestjes. Met het bijgevoegde vergrootglas kunnen kinderen (en ouders!) op zoek naar meer dan 100 verborgen details in het boek. Vol mooie illustraties, zo leren kinderen steeds meer over de kleinste wezens op aarde. Voor 4 –tot 12 jaar.

N°10

Niko niko throw & grow confetti

Niko Niko betekent ‘say cheese’ in het Chinees. En dat is niet voor niets: dit vrolijke merk is in 2012 gestart en is een typisch voorbeeld van ‘klein, maar fijn’. Het merk verkoopt onder andere plantbare kaarten, wat inhoudt dat je een afbreekbare kaart verstuurt, waar zaadjes in zitten. Hun Throw & Grow confetti past door de brievenbus en is dus een gemakkelijke en originele manier om de baby welkom te heten, een cadeau dat uitgroeit tot echte bloemen! Deze versie bestaat uit blauw of roze/witte confetti. Strooien maar en na een tijdje zie je een prachtig veldboeket ontstaan. Oh yeah baby, it’s confetti time!

Pin It on Pinterest

Share This