‘Wat kan ik doen?’ ‘Ik verveel me!’ Bekende zinnetjes, toch? Wij gingen op zoek naar buitenspeelgoed waarmee je kroost wel (weer) even zoet is. Want als ouder wil je nu eenmaal ook wel eens gewoon – en welverdiend – lekker niksen in de zon. Voor als je niet op vakantie gaat dan heb je met deze producten gegarandeerd plezier.

Voor meer buitenspeel inspiratie bekijk ook onze hitlijst top 10 beste loopfiets.


N°1

Pl-ug Tentkit

Er gaat toch niets boven zelf een tent bouwen met een laken of deken en met behulp van meubels en een vensterbank. Dat gaat zeker lukken met deze Tent Kit van het Engelse speelgoedmerk Pl-ug Lekker zelf tenten bouwen voor buiten om in de schaduw te zetten. En is de zomervakantie afgelopen no worries dan ga je gewoon over tot binnenpret. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, onder begeleiding van volwassene geschikt vanaf 3 jaar.

N°2

Hop paardje – Hop Esschert Design

Deze kinderschommel van Esschert Design is erg populair voor de kleintjes. De stevige schommel is gemaakt van een autoband en heeft lange manen van touw. Urenlang speelplezier!

N°3

Golfset – Djeco

Tiger Woods, opgepast! Een echt golfspel om je tuin om te toveren in een echte green. Niets ontbreekt : clubs, balletjes, vlaggetjes… De hele set bevat 2 houten clubs, 2 golfballen, 3 putholes, 3 vlaggetjes, en 1 zakje om alles in op te bergen. Geschikt voor sportievelingen vanaf 4 jaar.

€28,50 koop mij via kleinezebra.com

Of ga voor ouderwets knikkeren met het djeco knikker golfspel ook super leuk!

€29,95 koop mij via ilovespeelgoed.nl

N°4

Bellenblazen – Pustefix

In 1948 experimenteerde chemicus Dr. Rolf Hein met waspoeder, dat hij verkocht op het platteland. Tijdens zijn experimenten ontdekte hij een vloeistof waarmee hij prachtige, kleurrijke en weerspiegelende zeepbellen kon maken die lang in de lucht bleven zweven. Hij wilde alle kinderen kennis laten maken met deze wonderbaarlijke bellen en hij begon een bellenblaasfabriek. Hij verkocht de vloeistof in flesjes samen met een vormpje om bellen te blazen. Vanaf de oprichting tot nu is het Pustefix team enkel gefocust op bellenblazen. Door de enorme kennis en ervaring die daardoor is opgebouwd, zijn de bellenblazen en het sop van Pustefix van super kwaliteit. De vloeistof is onschadelijk voor kinderen en biologisch afbreekbaar. Bellenblazen via een trompet, een vliegtuig of heel veel bellen tegelijk. Let’s go!

N°5

Ezyroller

Het merk Ezyroller heeft een unieke manier van bewegen uitgevonden. Geen fiets, geen scooter: de ezyroller beweegt voort als een slang zonder ketting of pedalen, zie hier een video. Maak een voetbeweging van links naar rechts en de Ezyroller komt op gang. Het is een spannende en unieke manier van voortbewegen. Dit product komt uit Nieuw Zeeland en is in 2008 uitgeroepen tot Top Toy of the Year! Voor kinderen vanaf 3 jaar. Zodra het kind stopt met trappen, blijven de trappers staan. Zo voorkom je vervelende ongelukjes. Draag voor de veiligheid wel altijd een helm. Tip: hippe helmen van het merk EGG voor je kids vind je hier. De Ezyroller is gemaakt van duurzaam materiaal.

Voor echte snelheidsduivels is er ook een Hoverkart in combinatie met de populaire  Hoverboard.

N°6

Crayola – stoepkrijt emmer

Met deze Crayola stoepkrijt, emmer en houders wil je meteen de straat op, laat die zomer dus maar komen! De set bestaat uit een emmer met 20 verschillende kleuren stoepkrijt en 2 houders. In de houder klik je tot 5 verschillende krijtjes. Leuk om regenbogen mee te maken of mooie letters mee te schrijven. Elk krijtje is 10.5 cm lang en 2 cm dik. Het stoepkrijt heeft platte zijkanten in plaats van rond. Zo rollen ze niet de straat op. Slim bedacht van Crayola: het krijt is afwasbaar.

N°7

Pogostick –  Flybar

Jump around! De Pogostick, ook wel springstok genoemd, is in 1918 uitgevonden door George Hansburg. Een aantal jaar later begon hij het bedrijf Flybar, Inc. Vandaag de dag is Flybar het grootste en meest bekende pogostick merk in de wereld. Met sprongen vooruit lekker buiten spelen!

N°8

Outdoor play Kubb spel

Uitgebreid getest en ons favoriete vakantiespel! Het zweedse outdoorspel Kubb is een gezelschapspel dat buiten wordt gespeeld met 2 tot 12 deelnemers. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Het spel wordt gespeeld op een speelveld van minimaal 4 bij 6, maximaal 5 bij 10 meter. Normaal wordt er gespeeld op een gras of gravel veld, maar op het strand kan natuurlijk ook. Het doel van Kubb is, om eerst alle basistorens van de tegenpartij omver te werpen met de werpstokken, en daarna de koning! Deze Kubb set wordt geleverd met handige draagzak en uitgebreide spelregels. Gemaakt van berkenhout.

N°9 – BONUS TIP!

Tuinmeubelshop.nl – loungeset

Buitenspelen moet niet alleen leuk zijn voor de koters, als ouders kun je het jezelf maar beter zo comfortabel en prettig mogelijk maken als je toezicht houdt op je kind(eren), toch? En dan wil het oog ook wel wat! Zonder dat je portemonnee eronder lijdt natuurlijk… Dus hebben we een win-win-win mogelijkheid gevonden voor iedereen: gun jezelf een prachtige, heerlijke, super ontspannen zittende loungeset. Lekker luierend toekijken naar je kind die buiten speelt, dat is toch écht een feestje!?

Pin It on Pinterest

Share This