N°1

LEGO

Een perfecte kennismaking als je nog geen LEGO hebt en anders een mooie aanvulling. Met die gekleurde blokjes wil je kindje meteen mee aan de slag! Deze geweldige LEGO-startset in mooie stevige opbergdoos inclusief ideeënboekje vol inspiratie staat voor urenlang speel- en bouwplezier. En dat je niet uitgebouwd raakt met lego, city, creator, friends (meisjes) etc. zie  je hier.

LEGO-startset met als thema huis.

N°2

KAPLA EN TOMTECT

Torens, kastelen, dieren en beroemde bouwwerken als de Tower Bridge in Londen: echt alles is mogelijk dit speelgoed. KAPLA is het meest simpele én uitdagende speelgoed dat er bestaat. Dit speelgoed is niet in de reguliere speelgoedwinkels verkrijgbaar. De verschillende voorbeeldboeken en plankjes  zorgen ervoor dat je kindje steeds nieuwe ideeën krijgt om te bouwen.

N°3

K’NEX

K’NEX-set groot oneindig bouwen is favoriet in de kleuterklassen. Daarom is het ook zo leuk dat kinderen al heel jong kunnen kennismaken met Kid K’NEX. Mooie en bijzondere fantasiefiguren kunnen met deze uitgebreide set gemaakt worden met de 131 onderdelen.

Of investeer alvast in een stap vooruit met K’NEX-set groot oneindig bouwen met daarbij 50 unieke bouwideeën waar je kind niet mee uitgespeeld raakt. Van luchtballon tot zeedier en van zandkasteel tot enorme auto K’NEX, alles is mogelijk. En er zitten wel 700 onderdelen in.

N°4

SMARTMAX

Leerzaam magnetisch speelgoed dat met je kind meegroeit. Met deze magneten worden ze ‘aangetrokken’ en beleven ze veel speelplezier. Verkrijgbaar in meerdere varianten waaronder de Smartmax factory with car die genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2014. Bouw een ballenfabriek en laad de vrachtwagen met ballen. Vul de buis bovenaan en kijk of de bal in de laadbak van de vrachtwagen rolt. Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met alle bestaande Smartmax sets. Samen met de staven en de metalen ballen zorgen ze voor heel wat mogelijkheden.

€46,95 koop mij via bol.com

Ter uitbereiding SmartMax ton met inhoud 42 stuks.

€59,99 koop mij via bol.com

N°5

WONDER TRIX TRACK KNIKKERBAAN

De fantastische ‘Wonder Trix Track’ knikkerbaan bestaat uit 5 sets, die weer onderling te combineren zijn. Wonderworld is een Thais merk dat zich richt op duurzaam houten speelgoed. Ze gebruiken alleen het hout van rubberbomen die niet langer voor de rubberproductie gebruikt kunnen worden en planten voor elke gebruikte boom 2 nieuwe bomen terug. Deze spin & swirl knikkerbaan  bestaat uit 58 losse onderdelen van hout en van gerecycled plastic. De stapelelementen en de ‘baanvakken’ zijn voorzien van een handig klik-systeem. Deze knikkerbaan wordt geleverd met 2 houten balletjes en een paar bijzondere onderdelen zoals een rad en een spiraal. Zie video voor de combinatie met andere knikkerbaansets van Wonderworld.

N°6

PLUS-PLUS

Plus-Plus is ontworpen en geproduceerd in Denemarken, waar het speelgoed al ontzettend populair is. Zo populair zelfs dat het al een aantal decennia op Deense kinderopvangcentra en basisscholen gebruikt wordt. Plus-Plus stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen. Het bestaat uit bouwstenen van twee aaneengesloten plus-vormen. Van het simpelweg in elkaar schuiven van de bouwsteentjes tot het maken van platte ontwerpen of ingewikkelde 3D-creaties; het kan allemaal met dit unieke speelgoed. Bovendien kun je eindeloos uitbreiden door nieuwe bouwstenen toe te voegen. Verkrijgbaar in 2 maten: midi leeftijd 1+ en midi 4+.

N°7

SPEELZAND

Met het Super Sand Kasteel haal je het plezier van zand in huis, zonder de rommel! Het populaire Super Sand van Goliath is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014. Het magische Super Sand is zacht, droogt niet uit en laat zich makkelijk bewerken. Bouw zandtaartjes en kastelen… Het kan allemaal met de bijgeleverde gereedschappen en vormpjes. Antibacterieel en gemaakt van natuurlijke materialen. Door de structuur van het zand is het in een wip opgeruimd. Super Sand stimuleert de creativiteit van kinderen. Zie video. Tip! Er zijn nieuwe varianten van Super Sand! Waaronder de Eggs, cupcakes en de ABC suitcase.

N°8

JANOD BRICOLO TON

Een ton met 100 doe-het-zelf onderdelen waar van alles mee te bouwen is. Bouw je eigen creaties zoals bijvoorbeeld een vliegtuigje- fietsje- motor. Van Janod, een prachtige Franse speelgoedmerk dat bekent staat om zijn hoge kwaliteit en mooie designs.

N°9

Laser Pegs

Dat constructiemateriaal leuk en uitdagend voor kinderen is, heeft speelgoed als Lego wel bewezen. Voeg daar nog een fascinerend element aan toe en je hebt een regelrechte hit. Laser Pegs is werelds eerste constructiespeelgoed waarbij de onderdelen een LED-je bevatten en zelf zorgen voor de stroomoverdracht naar het volgende onderdeel. Alle onderdelen passen op elkaar. Met slechts 6 verschillende onderdelen bouw je de mooiste modellen. Deze onderdelen zijn compatibel met andere grote merken bouwstenen zoals Lego, zodat je deze kunt blijven toevoegen aan je modellen. De LED-tjes hebben ongeveer 100.000 branduren wat neerkomt op ongeveer 11 jaar onafgebroken branden! Let 0p: werkt niet op Duracell-batterijen. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Verkrijgbaar in meerdere modellen zoals de Laser Pegs: 3 in 1 Zippy Do zie video.

N°10

Hubelino

Met deze knikkerbaan van Hubelino kan je de mooiste glijbaan maken in heel veel variaties. Hubelino is ideaal voor kinderen, het stimuleert niet alleen de creativiteit maar laat de bouwers ook spelenderwijs kennismaken met inzicht, snelheid, evenwicht en zwaartekracht. De kleurrijke baandelen en bouwblokken kunnen tegen een stootje en zijn gemaakt van niet-giftig plastic, bovendien zijn ze 100% compatibel met Lego Duplo. Het is een mooie aanvul set op je eigen Duplo stenen.

Pin It on Pinterest

Share This