Peuters (2-3jr) testen graag hun fysieke skills: springen, klimmen en gooien. Lekker actief spelen dus! De hand- en vingercoördinatie wordt steeds beter, en puzzels maken, kleuren en spelen doen ze met grote verbeeldingskracht. Kinderen van deze leeftijd leren nu meer met anderen om te gaan, al is het soms nog best lastig om te delen (MIJN!) en om ruzies op te lossen met woorden in plaats van fysiek. Maar ook (even) alleen spelen gaat nu steeds beter! Peuters vinden het ook prachtig om zich te verstoppen of ergens een eigen plekje te maken (bekijk in dat kader onze top 8 tipi tent). Deze Top 10 geeft je een goed idee van wat kinderen op deze leeftijd leuk vinden en waarmee ze zich  kunnen ontwikkelen. Veel Speelplezier!


 

N°1

Houten kinderkeuken

Jouw eigen keuken! Gegarandeerd urenlang kook- en speelplezier: lekker heen en weer winkelen, koken en kopjes thee inschenken. En ja: ook leuk voor jongens! Denk maar eens aan Jamie Oliver, Sergio Herman en Jonnie Boer. Mocht je ruimte hebben in je eigen keuken, dan is dat een hele goede plek voor de kinderkeuken; gezellig dichtbij kunnen ze je extra goed nadoen… Bon appetit!

Heb je een klassieke inrichting? Ga dan voor deze houten kinderkeuken Chef Deluxe white van Bandits & Angels inclusief 8 leuke accessoires. Afmetingen 60 x 30 x 76 mm (lxbxh).

€79,95 koop mij via bol.com

Ben je meer van de moderne stijl, dan is deze Miele perfect! Afmeting (opgebouwd) 53 x 30 x 73 cm.

€85,95 koop mij via bol.com

N°2

Spuit walvis Kid O

Wat is badderen toch fijn…Kid O Walvis is een walvis die graag mee in bad gaat en water spuit. Trek aan de staart, laat de walvis vollopen met water, duw de staart zachtjes naar binnen en het water sproeit uit zijn hoofd! De Walvis is geweldig als cadeau en hij staat ook nog eens prachtig op een kinderkamer of badkamer. Badspeelgoed waar je blij van wordt als kind én ouder!

N°3

Puzzel life on earth Eeboo

Een prachtige puzzel (20 stukjes) die al het leven op aarde uitbeeldt – er is veel te ontdekken voor een kleine puzzelaar. Puzzelen stimuleert het probleem-oplossend vermogen en het herkennen van patronen, en daagt uit tot afmaken! De puzzels van Eeboo uit NY zijn gedrukt op gerecycled bordkarton en bedrukt met inkt op plantaardige basis. De puzzel wordt verpakt in een hele mooie doos.

Afmetingen puzzel: 28 x 38 centimeter

€16,50 koop mij via bol.com

Puzzel je liever in de ruimte? Koop dan deze versie:

€16,50 koop mij via bol.com

N°4

Kinetic Sand

Regen en toch in de zandbak willen spelen? Kinetic Sand is het ideale binnenspeelzand! Je kunt ermee kleien, vormpjes maken, en het lijkt te leven als je het in beweging brengt. Fijn detail: het droogt niet uit, is niet giftig, glutenvrij en antibacterieel. Bovendien blijft het zand niet aan je handen plakken: dat ruimt lekker op! Ideaal voor de creativiteit en de ontwikkeling van de fijne (en kleine) motoriek van je peuter.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Vanaf €16,99 koop mij via bol.com

Van de makers van Kinetisch zand is er Madmattr modelleerzand. Dit aparte ‘zand’ is het meest aparte wat je ooit hebt gevoeld! Je kunt het gebruiken als klei maar het droogt nooit uit, en is heel gemakkelijk te vormen.

Vanaf €19,99 koop mij via bol.com

N°5

Bouwspeelgoed Tegu

Deze mooie houten blokjes zijn magnetisch! Hierdoor zijn de bouwwerken die je ermee maakt heel stevig en de mogelijkheden eindeloos. De blokjes zijn gemaakt van FSC-gekeurd hardhout uit Honduras; de oprichters van Tegu hebben hun fabriek daar gevestigd om lokale mensen aan het werk te helpen. Ook hebben zij geïnvesteerd in een school voor kinderen, en wordt van iedere aankoop een gedeelte geïnvesteerd in projecten die bomen herplanten in Honduras. Op dit merk kun je bouwen!

N°6

Prentenboeken Een jaar in één dag

Van Jessica Courtney-Tickle

Wát een prachtig prentenboek… Je volgt een meisje en haar hond, van het lichte ochtendgloren tot de ijzige zonsondergang. Ze reizen samen in één dag door de lente, zomer, herfst en winter. Er is zoveel te zien dat je de illustraties eindeloos kunt blijven bekijken…Op elke bladzijde staat een muzieknoot en als je daar op drukt…dan komt het seizoen tot leven met muziek uit Vivaldi’s De vier jaargetijden.
Fijn detail: de geluidskwaliteit is verrassend goed én de meegeleverde batterij (handig!) kan worden vervangen.

N°7

Muziekset in the woods Vilac

Vorm een eigen orkest met deze set van vijf muziekinstrumenten van Vilac. Klepper op de maat met je castagnetten, speel een wijsje op de xylofoon of dans rond met de tambourijn. De set bevat 2 castagnetten, een tambourijn met woodland-print ,een triangel en een xylofoon met vier liedjeskaarten om zelf te spelen. Let the music play!

N°8

Mini Micro Step

De Mini Micro step is de beste 3-wiel step voor peuters en kleuters: hij is zeer stabiel en stuurt geweldig. Het unieke gepatenteerde ‘lean-and-steer’ ontwerp, ontwikkeld met de hulp van Zwitserse medische experts, zorgt ervoor dat kinderen sturen door hun gewicht te verplaatsen. De step stuurt hierdoor zeer veilig en stabiel door bochten en geeft kinderen het gevoel dat ze surfen terwijl ze van links naar rechts gaan: fun and free! Door zijn lage gewicht (1,5 kg) is de step makkelijk te dragen, en de streeploze wielen maken de step ook geschikt voor gebruik binnenshuis. Let maar op: vanaf 2 jaar steppen kindjes er zo mee weg! En met dit lage stuurzitje kunnen zelfs kinderen van 1 jaar al beginnen met steppen.

Vanaf €80 koop mij via bol.com

Tip: check ook zeker deze te gekke MICRO Mini 2Go Deluxe plus (Eur 139,95) met opbergruimte, die eerst kan worden gebruikt als loopfiets (met duwstang) en vervolgens als volwaardige step.

N°9

Brio Houten treinen

Begin je eigen houten treinwereld met deze mooie treinset van Brio! De vele rails, treinen, gebouwen en accessoires zijn op een leuke manier samengesteld, waarbij is gekeken naar verschillende thema’s (denk aan de boerderij, een haven en het vliegveld). Heb je een kleine Thomas the Train fan thuis? Geen probleem: deze treintjes passen ook op de Brio rails!
De Brio Treinsets zijn van hoge kwaliteit en eindeloos uit te breiden. Een klassieker voor boys ánd girls!

N°10

Vissenspel Eendjes – Djeco

Alle eendjes zwemmen in het water… Alleen moeten ze er nu juist uit! Wie vangt ze allemaal? Het geweldige Djeco biedt dit leuke houten visspel; er zijn 12 verschillende houten figuurtjes om uit het water te halen. Met de twee houten hengeltjes met magneet gaat je dat vast lukken! Het spel is verpakt in een mooie kleurige doos. Voor kindjes vanaf 2 jaar.

€16,95 koop mij via dreumesenzo.nl

In plaats van eendjes is er natuurlijk ook het originele visspel

€16,50 koop mij via kleinezeebra.com

Extra Tip:

Tekenbord Kiconico

Imaginarium

Magnetisch tekenbord Kiconico voor de allerkleinsten

Ook het magisch tekenbord mag niet ontbreken aan dit rijtje! Heerlijk tekenen, stempelen, en weer schoon vegen… Met dit schoolbord wordt de handvaardigheid en creativiteit gestimuleerd, zonder krijtjes, verf of viltstiften. Heel gemakkelijk en schoon dus! Wordt geleverd met verwijderbaar steunkussen.

Pin It on Pinterest

Share This