Je baby wordt dreumes (1 tot 2 jaar), gaat op ontdekkingstocht en wil álles uitproberen. Kindjes in die fase leren klimmen, lopen, duwen en trekken. Ze kunnen nog niet heel lang alleen spelen en spelen nog maar weinig met- maar wel naast andere kinderen. Ze willen vooral graag bij jou in de buurt zijn en je nadoen of “helpen”; ze vinden het heel fijn als je af en toe ook meespeelt. Nieuwe activiteiten zoals het achter zich aantrekken of voor zich uit laten rijden, stapelen en omvergooien, het onderscheiden van vormen en kleuren, muziek en ritme: alles is even mooi in deze fase! Het speelgoed moet nu tegen een stootje kunnen en geen gevaar opleveren voor je kind. Voor jou selecteerden we een hitlijst met het allerbeste speelgoed dat past bij een dreumes. Veel speelplezier!


N°1

Pop les bébés bain Corolle

Ja, óók voor jongens leuk! Deze pop kan zelfs mee in bad: het lijfje is zacht en blijft drijven in het water. Op de rug zit een lusje, om de pop te drogen te hangen; dit gaat vrij snel. De pop is klein en licht, lekker zacht om te knuffelen en heeft een goede afmeting voor kleine armpjes. Corolle (een Franse poppenfabrikant uit 1979) en streeft ernaar poppen te maken die er zo echt mogelijk uitzien en aanvoelen. Ook een aanrader om kindjes te laten wennen aan de komst van een nieuwe baby in huis! Geschikt vanaf 18 maanden. Afmeting: 30cm

N°2

Houten stapeltoren eenden Janod

Prachtig speelgoed dat ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van je kindje: twee vliegen in een klap! Deze stapelbare eendenfamilie is namelijk ook een spel: stapel de 14 stukken op de juiste volgorde op 4 verschillende eenden. Stapel willekeurig, op kleur en later op cijfer (de houten schijven zijn genummerd). Hier ga je lang plezier van hebben!

N°3

Djeco Geluid Puzzel Hout

‘Woof’ is een grappige, houten geluidspuzzel met gedetailleerde plaatjes. De puzzel is zeer leerzaam voor je kleintje; leg het diertje op zijn plek en hoor welk geluid het maakt. Is het een schaap, een kat of toch een hond? Vanaf 12 maanden en ouder.

Tip: Voor nog meer fijne houten puzzels zie onze top 10 houten puzzels 

€24,95 koop mij via Ilovespeelgoed.nl

Voor nog meer vrolijke dieren puzzels van Djeco geschikt voor dreumesen klik hier.

N°4

Bal Glow in the dark Edushape

Deze bal stimuleert de grove en tactiele ontwikkeling door de bijzondere structuur en vorm; daarnaast geeft hij ook nog eens licht in het donker! Kleine kinderen worden uitgedaagd om achter de bal aan te kruipen. En stimuleert de coördinatie van je kleintje. Deze grote “glow in the dark” See Me Sensory Ball is opblaasbaar en wordt opgeblazen geleverd.  Bekijk ook deze mooie regenboogbal. Door de kleine gekleurde balletjes binnenin de bal, maakt deze bal een leuk geluidje en blijft het fascinerend om naar te kijken.

€14,95 koop mij via leukvanlieke.nl

Tip: Wil je meerdere ballen tegelijk? Koop dan dit Sensory bal megapak!

€29,95 koop mij via bol.com

N°5

Badpuzzel Sophie de Giraf

Waterpret! Een fijn badspeeltje met Sophie de Giraf en haar vriendjes om zelf talloze verhaaltjes te verzinnen! Met grappige figuurtjes die op verschillende vormen bevestigd kunnen worden en blijven drijven op het water. En Pssst: de figuurtjes spugen water als erin geknepen wordt! Ideaal voor de ontwikkeling van de motoriek, het concentratie- en logisch denkvermogen van je kindje.

N°6

Poesje mauw kinderboek

Van Mies van Hout

Het blijft een mooie combinatie: een boekje mét cd. Zing de mooiste kinderliedjes terwijl je naar prachtige kleurige dierenprenten kijkt! Golden oldies, om lekker samen op te dansen, te lezen en te zingen. Dat vindt je dreumes fijn!

N°7

Speelgoed Trommel Djeco

Muzikantjes opgelet: dit item moet je hebben! Deze mooie speelgoedtrommel van DJECO heeft een hardplastic oppervlak waar vol op getrommeld kan worden door kleine trommelaars. Wordt geleverd met twee houten stokjes en een band waarmee de trommel om de nek gehangen kan worden. Sorry buurtjes!

€18,95 koop mij via bol.com

Tip: Wil je het thuisorkest verder uitbreiden dat kan met deze set muziekinstrumenten Nimambo van Djeco:

€24,95 koop mij via psikhouvanjou.nl

N°8

BRIO loopwagen

Een loopwagen is ideaal als je kindje net leert lopen; het geeft vertrouwen en biedt houvast.  Deze gave loopwagen van het duurzame merk Brio is een aanrader. De houten loopwagen heeft rubberen wielen (fijn voor bijvoorbeeld houten vloeren), en is verkrijgbaar met of zonder 50 bouwstenen (je kunt de gekleurde bouwblokken ook zelf bijbestellen). De blokken in de wagen werken als verzwaring bij de eerste stapjes, wel zo fijn; hoe stabieler je kindje, hoe minder blokjes je nog nodig hebt. Dankzij de verstelbare handgreep en de in te stellen remmen, is de wagen aan te passen aan ieder kind; zo heb je er heel lang plezier van! Deze houten loopkar is echt een musthave voor kleine kinderen die leren lopen. Herken je het merk? Het Zweedse Brio produceert al sinds 1884 speelgoed dus de kans is groot dat je er als kind zelf ook mee hebt gespeeld!

Vanaf € 49 koop mij via pinkorblue.nl

Tip: Liever een loopkar waarop je dreumes kan zitten? Dan word je hier vast verliefd op (wij wel!): Bontoy Whale – Loopfiets zie filmpje.

N°9

Trekfiguur vos Janod

Deze stoere vos met vilten staart – en oren gaat graag een wandeling met jou maken! Trek de vos vooruit en het belletje op zijn buik gaat rinkelen. Een heel geschikt cadeautje voor jongens én meisjes. Trek- en duwspeelgoed is altijd leerzaam voor je kleintje; dat moet je in huis hebben!

N°10

Rally auto Vilac

Klaar voor de start…? Vroem Vroem! Deze te gekke VILAC large rally car scheurt het hele huis door. De rally car staat prachtig op de kinderkamer (ja, ook op een meisjeskamer!) maar is vooral leuk om mee te spelen. De auto is gemaakt van hout en wordt geleverd in een mooie verpakking. Een ouderwets cadeau voor eindeloos speelplezier! Een kleinere versie van deze auto is ook beschikbaar voor €11,95.

€24,95 koop mij via bol.com

Tip: koop deze te gekke Waytoplay – Speelstraat erbij en bouw je eigen autobaan!

Vanaf €12,95 koop mij via bol.com

Ben je zelf echt een Autogek en wil je daarom wat meer investeren ga dan voor de Playforever auto’s!

Pin It on Pinterest

Share This