baby zwangerschapsboeken Littles List

Zwanger worden, de zwangerschap en de eerste tijd daarna: er wordt zo ontzettend veel over geschreven dat je als (nieuwe) ouder door de bomen bijna het bos niet meer ziet. En dat in een tijd waarin je al niet op je scherpst bent… Speciaal daarom selecteerde Littles List deze 10 fijne en handige boeken omtrent deze periode(s)- nuttige schema’s, tips en adviezen worden afgewisseld met humor en voorbeelden uit de praktijk. Bekijk de selectie en kies je persoonlijke babybijbel!

Opgelet! We hebben gekozen voor zwangerschapsboeken in de ‘breedste’ zin van het woord: zwanger worden, bevallen, een baby krijgen, de baby, kraamtijd en ontzwangeren. De boeken staan dan ook in chronologische volgorde op rij.


DAGBOEK 40ISH WEEKS: A PREGNANCY JOURNAL

N°1

DAGBOEK 40ISH WEEKS: A PREGNANCY JOURNAL

VAN KATE POCRASS

Een fijn en kleurrijk dagboek voor aanstaande moeders! Leuke weetjes, tips en grappige lijstjes worden afgewisseld met blanco pagina’s voor eigen herinneringen en foto’s. Leuk voor nu én later!

BOEK WHAT TO EXPECT WHEN YOU’RE EXPECTING

N°2

BOEK WHAT TO EXPECT WHEN YOU’RE EXPECTING

VAN HEIDI MURKOFF

Dé Amerikaanse bijbel op het gebied van zwangerschap en de eerste weken daarna. Een zeer uitgebreid en gedetailleerd boek, waar je wel echt even de tijd voor moet nemen. Boordevol tekst en afbeeldingen, wat in eerste instantie wellicht wat afschrikt, maar de informatie is actueel en vrij volledig- niet voor niets de langstlopende bestseller van The New York Times!

BOEK MAMA WORDEN

N°3

BOEK MAMA WORDEN

VAN BERNARD SPITZ

Een boek dat volledig is samengesteld door een team van specialisten, aangevuld met verhalen van moeders over hun eigen ervaringen. Op alle grote en kleine vragen omtrent zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd wordt ingegaan.

BABY-MANAGEMENT VOOR MANNEN

N°4

BABY-MANAGEMENT VOOR MANNEN

VAN H.J. HANSSEN

Een nuchter, actueel en grappig handboek voor (aanstaande) vaders. Van financiële planning tot tips om de relatie spannend te houden (jaja, belangrijk!). De metafoor van het gezin als onderneming schiet sommigen in het verkeerde keelgat, maar de zakelijke toon is er wel een die veel mannen aanspreekt! Met humor.

Boek MAMA ONTZWANGERT

N°5

MAMA ONTZWANGERT

VAN SUSANNE MULLENDERS

Feit is dat de periode van ontzwangeren best word onderschat. En dat terwijl de zwangerschap qua belasting voor het lichaam wordt vergeleken met een marathon! De combinatie van verhalen van moeders en 15 experts (denk aan de gynaecoloog en de huisarts) maakt dit boek tot een heel fijn en realistisch naslagwerk over alle aspecten waarmee je in aanraking komt tijdens het ontzwangeren.

BUSKRUIT MET MUISJES

N°6

BUSKRUIT MET MUISJES

VAN NOOR SCHUTTE, MARIEKE WIGMANS EN NINA VEENEMAN

Geestig geschreven handboek voor (nieuwe) ouders over de zwangerschap en de eerste tijd na de bevalling. Simpel, duidelijk en aangevuld met leuke persoonlijke verhalen van BN-ers en experts. En vaders heeft er ook wat aan: in de vorm van ‘Jan’ komen de do’s & don’ts voor de man ruimschoots aan bod. Ook handig als naslagwerk bij volgende kindjes (je brein functioneert die eerste weken tenslotte niet altijd even optimaal…).

BABY IN EEN DROOMRITME

N°7

BABY IN EEN DROOMRITME

VAN STEPHANIE LAMPE

Een uniek droomplan voor je baby- dat klinkt goed! Met als belangrijkste ingrediënten: slapen, eten, liefde en ritme. Stephanie Lampe is ervaringsdeskundige als het gaat om onrustige slapers en huilbaby’s en geeft op een praktische, vriendelijke manier (denk aan slaaptrainingen en overzichtjes) tips aan nieuwe ouders.

BABYBOEK REGELMAAT EN INBAKEREN

N°8

BABYBOEK REGELMAAT EN INBAKEREN

VAN RIA BLOM

Ria Blom is en blijft een ‘gouwe ouwe’ als het gaat om praktische tips bij onrust, overmatig huilen en weinig slapen. Hier en daar wellicht een tikje ouderwets maar hé, werken Grootmoeders wijsheden stiekem niet heel vaak?

DE TEVREDEN BABY VAN GINA FORD

N°9

DE TEVREDEN BABY

VAN GINA FORD

Either you hate her or you love her, althans, dat is onze ervaring. Waar sommigen zweren bij haar strakke schema’s, worden anderen er heel ongelukkig en onzeker van (en gooien sommigen van ons het boek zelfs met 100 km per uur uit het raam!). Fijn is wel dat je uit al haar lijstjes en adviezen ook alleen datgene kan kiezen waar je zelf een goed gevoel bij hebt. Een beetje van jezelf en een beetje van Gina: deze methode maakt haar al jarenlang een begrip in babyland. Tip: ben je zelf echt van de discipline en regelmaat dan zul je dit boek omarmen.

BOEK BABY’S VAN DESMOND MORRIS

N°10

BOEK BABY’S

VAN DESMOND MORRIS

Een heel verfrissend boek vanwege de invalshoek: de baby zélf! Morris beschrijft de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kindjes in de eerste twee levensjaren en besteedt aandacht aan zaken als groei, emoties, communicatief vermogen, slapen en spraakontwikkeling. De prachtige fotografie en transparanten maken het tot een duidelijk en wetenschappelijk geheel.

Pin It on Pinterest

Share This