Baby’s maken kennis met onze wereld en doen dat met al hun zintuigen en met hun hele lijfje; ze ontdekken door te spelen en na te doen. Het mooiste speelgoed is natuurlijk aandacht! Lekker liedjes zingen en keuvelen met je baby, kijken naar mensen en hun bewegingen, aangeraakt worden, luisteren naar zachte hoge klanken, op dingen sabbelen, en erbij zijn. Na een aantal maanden begint een baby heel bewust bewegingen te volgen en pogingen te doen om naar voorwerpen te grijpen. Door het doseren van de hoeveelheid speelgoed en knuffels in box, bed of op het speelkleed, voorkom je dat je baby overprikkeld raakt. In de eerste maanden zijn twee of drie speeltjes tegelijk genoeg. Maar welk speelgoed is nu het beste voor je baby? Graag geloven we dat het allemaal vanzelf gaat, maar er zit wel degelijk een gedachte achter leeftijdsgebonden speelgoed. Daarom hieronder een fijne lijst met het allerbeste én meest geschikte speelgoed voor je baby.

 

N°1

Knuffel Jelly Cat

Een knuffel kan uitgroeien tot een vast maatje, een vriendje tegen wie alles gezegd kan worden en dat overal mee naar toe mag. Deze hechting is belangrijk voor je kind! Het kan handig zijn om een extra exemplaar te hebben voor het geval de knuffel eens kwijt raakt of nodig in de was moet. Jellycat uit Londen maakt karakteristieke knuffels van hoge kwaliteit; alle beestjes zijn origineel, eigenzinnig en zonder twijfel ’s werelds zachtste knuffels! Ook na vele wasbeurten blijven ze goed in shape. De Jellycat knuffels zijn fantastisch om cadeau te doen en onweerstaanbaar: je móet ze knuffelen!

N°2

Stapeltoren Kid O

Je kleintje gaat uren bouwplezier hebben met deze stapeltoren; het is hét perfect constructiespeelgoed voor je baby! De zes vrolijk gekleurde blokken in verschillende vormen kunnen op elke manier op elkaar gestapeld worden om een unieke, stevige toren te bouwen. De ontwikkeling van een kind vormt de basis van elk Kid O artikel; het bedrijf uit NY verrijkt de speel- en leerervaringen van kinderen door pure producten te ontwikkelen die ruimte bieden voor fantasie en daarbij ook nog prachtig qua ontwerp zijn. KidO neemt speelplezier en veiligheid heel serieus, en laat al het speelgoed testen door onafhankelijke laboratoria, conform Amerikaanse en Europese veiligheidsrichtlijnen.

€32 koop mij via kleinezeebra.com

Tip: Heb je een kleiner budget of toch liever een stapeltoren van hout, dan is dit lieve vosje van Janod een erg leuke optie!

€13,99 koop mij via bol.com

N°3

BU! Kiekeboekleed Little Red Stuga

Dit lieve BU! doekje is leuk voor jong en oud en multifunctioneel: je kunt het gebruiken als reismaatje of als laken, en het biedt (pedagogisch verantwoord) speelplezier in allerlei vormen en voor alle leeftijden. Kleine kindjes spelen er kiekeboe mee, en peuters en kleuters kunnen het gebruiken tijdens verkleedpartijtjes of rollenspellen: gebruik je fantasie! Door de kleine gaatjes is het stiekem ook een perfect item voor duimzuigers… Bu Blankie is gemaakt van 100% katoen en is ontworpen door Elisabeth Dunker. Afmeting: 70 cm diameter.

N°4

Teething wereld bal Baby Oli and Carol

Je baby heeft de wereld in handen met deze geweldige bijtwereldbol! Handgemaakt van 100% natuurrubber en beschikbaar in mooie kleuren; een leuk en vernieuwend alternatief voor een bijtring. De bal kan ook zonder problemen mee in bad, en omdat er geen luchtgat onderin het speeltje zit, wordt schimmelvorming tegengegaan en blijft het veilig en schoon voor je kindje om mee te spelen. Oli&Carol is een Spaans merk, gestart in Barcelona door twee zussen: Oli en Carol. Het merk is gespecialiseerd in rubberen speelgoed gemaakt van 100% natuurlijk latex van Hevea bomen gekleurd met natuurlijke, gifvrije verf. De designs van de producten zijn geïnspireerd op speelgoed uit de jaren 60′ en 70’. Werelds! Afmetingen: 12 cm.

N°5

Dunck drie kleurrijke eendjes Skip Hop

Alle eendjes zwemmen in het water… Het Amerikaanse Skip*Hop (ooit gestart door jonge ouders Ellen en Michael, die ook de DUO introduceerden: de allereerste luiertas die aan de kinderwagen bevestigd kan worden) nam dit liedje wel heel letterlijk! Deze lieve BPA- en PVC- vrije eendjes zorgen voor eindeloos speelplezier in bad, en maken het haartjes wassen gemakkelijker voor ouders door de giet-functie. De eendjes zijn stapelbaar en kunnen ook nog eens in de afwasmachine. Verkrijgbaar in een jongens- of meisjesversie. Kwaak!

N°6

Baby stoffen boekje Franck and Fischer

Het is voor een baby fijn en belangrijk om met de handjes bezig te zijn, iets vast te kunnen houden en structuren te voelen, en geluid te horen. Knisperboekjes zijn daarom bij uitstek geschikt als je baby in deze fase is aangekomen! Dit lieve boekje is gemaakt van organisch katoen en heeft een zachte vulling; de kleuren zijn prachtig en door het lusje gemakkelijk te bevestigen aan kar of autostoel. Bijkomend voordeel: het kan in de wasmachine! Wij zijn fan!

 €29,50 koop mij via fonq.nl

Tip: Het alom geprezen boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is er ook in betaalbare knuffelversie. Een klassieker aan je kar!

€11,50 koop mij via bruna.nl

N°7

Houten Maracas Vilac

Van muziek wordt elke baby blij! Deze prachtige houten maraca maakt een zacht rammelend geluid en is gemakkelijk vast te pakken door een babyknuistje. Gemaakt van Frans hardhout en beschikbaar in meerdere kleuren.

N°8

Baby Gym andMe

Er komt een moment dat je baby lekker gaat bewegen en wel toe is aan wat actie. Enter Baby Gym! Dit toestel is uitermate geschikt voor de ontwikkeling van grove motorische vaardigheden; het daagt je baby uit dingen vast te pakken en zich een beetje op te trekken of om te draaien. Deze Baby Gym is ontwikkeld door ouders die op zoek waren naar functioneel én mooi speelgoed voor hun baby. Missie geslaagd!

N°9

Puzzel Blokken Wee Gallery

De puzzel van Wee Gallery groeit mee met je baby’s stadia door de verschillende functies: eerst om naar te kijken, daarna kun je er een toren mee bouwen, en tenslotte vormen de blokken zes verschillende puzzels. Dat is nog eens handig!

N°10

Sensorische blokken

Deze sensorische blokken zijn fascinerend om naar te kijken en zelfs om naar te luisteren. Officieel vanaf 18 maanden maar wij zijn van mening zodra je kleine iets kan vastpakken. Naar hartelust de blokken sorteren op kleur, vorm of inhoud en natuurlijk kun je ze ook goed stapelen. Zie hier een filmpje. In totaal zijn er 16 blokken; 8 blokken zijn gevuld met kralen of met een transparant gekleurd acryl venster. De andere 8 blokken zijn gevuld met water en glitters en glimmend zand in verschillende kleuren. De blokken hebben 4 verschillende vormen: vierkant, rechthoek, driehoek en halve cirkel. Playtime!

€49,95 koop mij bol.com

Bekijk ook deze Wonderworld Regenboog geluidsblokken

€30 koop mij bol.com

Extra tip

Geef een persoonlijke herinnering – Tiny Tracks

Wie kent het probleem niet: voltrekt zich net weer een mijlpaal bij je baby (de eerste lach, het eerste hapje of stapje, you name it), is je telefoon vol… En je computer en harde schijf barsten ook al uit hun voegen door al die losse fotos en videos die je als trotse ouders of familieleden maakt. Dan is dit dé oplossing:

Tiny Tracks monteert namelijk alle dierbare opnamen van jouw kleintje(s) in een film met teksten, geluidseffecten, beeldbewerking en muziek. Alle mijlpalen van je kindje in vogelvlucht, daar word je toch dolbij van? Geweldig om samen met familie en vrienden terug te kijken op bijzondere momenten, of om te bewaren voor een 18e verjaardag of huwelijksdag.
Tip: ook een geweldig (Sint, Kerst) cadeau voor opa en oma!

Pin It on Pinterest

Share This