Baargoud van Hollandse bodem

Omdat je het potdikkie wel verdiend hebt. Dachten wij zo. Deze selectie van Littles List voor ELLE MAMA komt – hoogstwaarschijnlijk net als jouw nieuwe kleine wonder – van Hollandse bodem. Tip: even delen, niet iedere partner is bekend met het fenomeen ‘baargoud’ (maar zou dat best mogen zijn, nietwaar?).


N°1

PEARL KETTING EN OORBELLEN- ANNA + NINA

In het hart geraakt! Een echte mother of pearl van het Amsterdamse duo Anna+ Nina. Voor je eerste kindje de ketting en voor je tweede kindje maak je een setje met de oorbellen.

N°2

MINITIALS

Veel gezien, deze kleine minitials. Handgemaakt van 18 karaat geel-,  wit- of rosegoud. Er zijn diverse varianten, dus maak je eigen kettinkje met zoveel bedeltjes als je wil (of hij wil geven).

€289 koop mij via minitials.nl

Pst.. was je bevalling echt heel zwaar dan kun je….

€1369 koop mij via minitials.nl

N°3

LOVE YOU TO THE MOON AND BACK – BETTY BOGAERS

Van de sterren tot de maan, zoveel hou ik van jou. Subtiele, kleine symbooltjes met een grote betekenis zijn voor sieradenontwerpster Betty Bogaers de inspiratie geweest voor haar Little Things-thema.

N°4

GELUKPOPPETJE – MARTINE VIERGEVER

Ieder item van goudsmid Martine Viergever wordt handgemaakt in haar studio in Rotterdam. Viergevers werk is gekocht door menig museum in Nederland en ze heeft samengewerkt met grote modelabels zoals G-Star en Gsus. Ook deze ketting met poppetje, gemaakt van verguld goud, is een plaatje.

N°5

GEBOORTESTEEN KETTING TREE OF LIFE – GILIAN ORIGINALS

Een verfijnde ketting van 14 karaat goud met een Tree of Life-hanger. De Levensboom zorgt voor een gevoel van stabiliteit en innerlijke vrede. Letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staan. En dat is heel fijn, na een bevalling. Elke maand heeft zijn eigen geboortesteen.

N°6

INFINITY RING – CHARLOTTE WOONING

Oneindig verbonden, ofwel, mama your stuck! Deze fijne ring is verkrijgbaar in drie kleuren. De Nederlandse designer achter dit juweeltje is Charlotte Wooning, die naast haar sieradenlijn ook een klein modelabel heeft, Mannish.

N°7

LITTLE LOOK AT ME! KETTING – SAM EN HAAS

Sieradenlijn Sam en Haas is van Katja Schuurman, Tara Elders en Bibi van der Velden, allen zelf moeder. Hun items zijn geïnspireerd op de creativiteit van kinderen. Het kleine spiegeltje van deze ketting kan open. De ketting is 50 cm en is verstelbaar naar 40 of 45 cm. Ieder sieraad van Sam en Haas is fairtrade.

N°8

STARGAZER GIFTSET- LENNEBELLE

Vallende sterren en wensen. Dit zoete ontwerp is van de Nederlandse Lenneke Kooijman. De sterrenkijker set komt in een cadeaubox van twee glazen buisjes. Armband moeder (17-18 cm), armband dochter (14-16 cm – vanaf drie jaar). Gemaakt van sterling zilver of 18 karaat verguld goud.

N°9

MY PRECIOUS LOCKET- ATELIER NABER

Zo’n kleine babushka, wie wil dat nou niet! Het prachtige Atelier Naber locket (21x29x10 mm) van sterling zilver en dik, bol geslepen glas hangt aan een ketting van 45 cm. Het piepkleine schilderijtje wordt op bestelling geschilderd, elk figuurtje heeft een eigen karakter. Aan de achterzijde vind je een speciaal gekweekt blaadje absint.

N°10

CIRCLE RING – POMONA

Symbolisch: de circle of life. Deze simpele, maar prachtige 18 karaat gouden ring  is handgemaakt. Iedere ring kan dus net wat anders zijn in ontwerp, uniek.

Pin It on Pinterest

Share This