Sustainable shopping: kan het nog anders?

Duurzaam shoppen: het lijkt simpel. En dat is het ook! Deze hippe online mini-warenhuizen bieden alles voor baby en kind- van cadeaus tot kindermeubels en nog veel meer. Verantwoord is hip en allang niet meer wollig, grijs en grauw. Vijf kinderwebsites die je bewust bezoekt!


N°1

Webshop Shak-Shuka

Geheel volgens de betekenis van haar naam (Shak-Shuka komt van het woord leshakshek, dat zoveel betekent als ‘schudden’ of ‘mixen’; het gerecht shak-shuka is een mix van allerlei ingrediënten) biedt deze geweldige website een grote hoeveelheid aan bijzondere, stylish producten voor ‘sustainable style family living’. Voor de oprichters staat Shakshuka symbool voor onze wereld, met daarin een steeds veranderende mix van afkomst, nationaliteiten en geloof. Dit willen ze laten terugkomen in hun selectie van verantwoorde items. Ze vertegenwoordigen alleen ecologisch verantwoorde merken die recyclen en biologisch zijn en doen aan fair trade. Long story short: Shakshuka biedt wat ons betreft dé combinatie van mooi en duurzaamgo check it out!

N°2

Webshop Prikkeltje

Webshop Prikkeltje biedt speelgoed dat kinderen stimuleert en motiveert om het beste uit zichzelf te halen. Een lief, mooi streven, dat haar oorsprong ontleent aan het gelijknamige stekelvarkentje uit één van de vele liedjes van Annie M.G. Schmidt. Prikkeltje selecteert het merendeel van haar producten op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en probeert altijd te kiezen voor items die op enige manier compenseren voor enig nadeel. Veel houten speelgoed wordt bijvoorbeeld gemaakt van hout dat komt uit bossen waar weer evenredig wordt aangeplant. Voor de producten die niet specifiek bijdragen aan een betere wereld (maar die overigens ook niet schaden) bedacht de oprichtster iets slims: jaarlijks gaat een vast bedrag naar Terres des Hommes, een organisatie die o.a. helpt het fenomeen kindslaven te stoppen. Prikkeltje is een fijne website met een bijzondere selectie van mooi speelgoed en andere items.

N°3

Webshop Little Greeny

Little Greeny is een betrekkelijk nieuwe webshop die zich heel expliciet richt op bewust ouderschap en de bewuste producten die daarbij horen. Een bijzondere en verfrissende invalshoek! Zaken als natuurlijk- en onvoorwaardelijk ouderschap (‘Attachment Parenting) komen veelvuldig aan bod en alle items die de webshop selecteert zijn ecologisch en bewust geproduceerd. Grote focus ligt op draagdoeken- en zakken, omdat Bewust Ouderschap (ook) inhoudt dat je je kindje heel dicht bij je houdt. Van babykleding tot kinderkamers tot kraamcadeaus: alles is even eco en even prachtig! Neem vooral een kijkje op de website- je wordt er gegarandeerd zen van…

N°4

Webshop Kinderwonderland

Waar begrippen als duurzaam en ecologisch tot voor kort vrij saai en wollig klonken, bewijst Kinderwonderland op haar website dat er steeds meer mooie merken op de markt komen die hip en mooi moeiteloos combineren met de (noodzakelijke!) duurzame, biologische en verantwoorde trend die gaande is.

Alle merken die Kinderwonderland opneemt in haar assortiment zijn 100% veilig, verantwoord en eerlijk gefabriceerd. Waar mogelijk kiest deze webshop altijd voor producten die een biologisch of Fairtrade keurmerk dragen en ook binnen de eigen bedrijfsvoering komen deze keuzes terug. Een fijne, bewuste website met een gigantisch aanbod aan mooie items- vergeet ook het kopje ‘Mama’ niet!

N°5

Webshop Villa Kakelbont

Villa Kakelbont, opgericht in 2011, biedt een kleurrijke selectie van unieke en veilige baby- en kinderspulletjes. Eigenaresse Kim speelt in op de steeds grotere bewustwording van ouders als het gaat om het milieu, de invloed van onze levensstijl hierop en de gevolgen daarvan voor onze kinderen. Op de website vind je eerlijke, veilige producten, en word je duidelijk en goed geïnformeerd over de herkomst en productie van alle spullen- dat scheelt weer een hoop uitzoekwerk! Ook biedt deze Belgische webshop een leuke extra functie: de Geboortelijst. Hier stel je als (bijna) moeder een verlanglijstje samen, zodat familie en vrienden kunnen kiezen. Zo kun jij stiekem wat invloed uitoefenen op wat jullie krijgen- nogal fijn dus!

Extra Tips:

Eerlijk is eerlijk: ook wij zagen door de groene bomen het bos bijna niet meer…. Zoveel keus en zoveel duurzame mooie spullen! Daarom hieronder nog een klein lijstje met fijne bewuste webshops die je niet mag overslaan. Shopze!

Pin It on Pinterest

Share This