Hoe maak je je huis babyproof

 

Helemaal in de wolken waren we bij het zien van de positieve zwangerschapstest! Eindelijk! Na maanden proberen is het dan eindelijk zo ver: we krijgen een kindje. Nu ik meer dan vier maanden in verwachting ben en alles gezond en in orde lijkt, mochten we het eindelijk aan de grote klok hangen en kunnen we  – langzaam, maar zeker – beginnen aan de voorbereidingen voor ons kleine wondertje.

 

Wanneer er een baby’tje bij komt, verandert niet alleen de gezinssamenstelling, krijg je een dikke buik en is het straks over met de rust. Maar er komen nog een hele hoop andere dingen bij.

 

Bijvoorbeeld de inrichting van je huis: wij hadden ons huis helemaal naar onze smaak ingericht: strak en totaal niet kinderproof. Ik weet nog goed dat een vriendin moest lachen toen ze bij me op bezoek kwam toen ik hoogzwanger was. Ze zag de strakke lampen, de spiegel die op de (net gelakte) vloer stond en mijn spik splinternieuwe kleed van karpettenkelder.

 

Volgens haar zou deze inrichting het niet lang houden als er straks een kleintje bij komt. Mijn eerste reactie op mijn vriendin was dat er echt niks zou veranderen door het krijgen van een kindje. Ik vertelde dat ik er nog even niet aan moest denken om hoekbeschermers op alle tafels te plakken, traphekjes overal – die je als volwassenen al bijna niet open krijgt -, stopcontact beschermers en al dat soort verschrikkelijke dingen.

 

Maar ze kreeg gelijk. Op de plek waar de strakke en peperdure spiegel stond, kwam de box te staan en de nieuwe lampen werden naar de slaapkamer verbannen.

 

Langzaam, maar zeker werd onze oh -zo – hippe – huisje een lief, klein en burgerlijke gezinswoning.  Hoe dikker mijn buik werd, hoe gelukkiger ik werd van deze kneuterige huiskamer. Geen hippigheid meer, geen breekbare spullen op tafel, maar een praktisch ingerichte huiskamer. Natuurlijk blijft mijn mooie kleed van CBS met vloerkleden liggen en is het box kleed in de zelfde kleuren als onze huiskamer.

 

 

We kunnen niet wachten op ons kleine hummeltje en vanaf nu gaan we alleen maar genieten. Van ons yuppen bestaan op naar een heerlijk, burgerlijk leventje waar we oh zo veel zin in hebben! Ik krijg al bijna zin om overal traphekjes neer te zetten en de stopcontacten te beveiligen. Wat al die hormonen met je kunnen doen….


 

Pin It on Pinterest

Share This