Je tuin als vakantiebestemming, het hele jaar door.

In deze gekke nieuwe tijden verandert er ook een hele hoop qua doen en laten. We geven elkaar geen hand of kus meer, maar een ellenboog of een knikje. Verjaardagsfeestjes of huwelijk worden anders ingevuld en dan hebben we het nog niet eens over begrafenissen. Een paar maanden geleden kreeg ik het benauwd bij het idee dat dit de nieuwe wereld zou worden, maar het gekke is: het lijkt wel of we er al aan gewend zijn. Zo zijn wij deze zomervakantie niet naar het buitenland geweest, wat we normaal gesproken wel doen. En dan niet een weekje, maar meestal echt wel een week of drie. Het werd vakantie in eigen land, sterker nog: vakantie in eigen huis en eigen tuin. Gelukkig hebben we een tuin en besloten we daar het beste van het beste van te maken. Ook met het oog op wat er misschien nog allemaal gaat gebeuren, hebben we de volgende tips voor een vakantie in eigen tuin:


N°1

LEUK JE TUIN OP MET EEN TUINSET

Schaf een goede tuinset aan. Er gaat niets boven een tuin of terras die er ook een beetje gezellig uitziet (en dat is niet altijd even makkelijke tussen alle rommel die de kinderen in de tuin laten slingeren). Ook je gras kan bijna niet meer normaal onderhouden worden, want als er nog ergens een gezellig grassprietje zou groeien, dan trappen ze die wel weer de grond in tijdens het spelen. Dus dan maar investeren in leuke tuinmeubelen. Of je liever investeert in een leuke eettafel of juist in een relaxte loungeset is natuurlijk helemaal aan jullie. Leuke kussentjes, een gezellige plant op tafel en klaar is Kees: jullie plekje is klaar.

N°2

TRAMPOLINE IN DE TUIN

Een must-have met kleine kinderen is een trampoline in de tuin. Plezier voor jong en oud. Wij hebben al circa tien jaar een trampoline in de tuin en nog steeds springen alle vier mijn kinderen (tussen vier en twaalf jaar oud) hier nog iedere dag op. En ik moet heel stiekem bekennen: zelf sta ik er ook nog regelmatig op… goed voor de conditie.

.

N°3

ZWEMBADJE

Een opzet zwembadje in je tuin. Dit is natuurlijk alleen leuk met lekker weer, maar gelukkig kan zo’n zwembad binnen no time uit elkaar worden gehaald en worden opgeborgen. Aan het begin van de zomer hebben wij zo’n zwembadje aangeschaft en het was de hit van de zomer. Iedere dag kwamen er kinderen langs met de vraag of ze mochten komen ‘zwemmen’. Echt zwemmen kon ik het niet noemen, want het water kwam tot hun navel, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zal het over het gegil en alle losse handdoeken in de tuin maar niet hebben, de kinderen hebben in ieder geval de tijd van hun leven gehad met zo’n simpel ding in de tuin.

N°4

ER WARMPJES BIJ ZITTEN

Zeker nu de herfst en de winter eraan zitten te komen zou ik iedereen een heater willen aanraden. Je hebt ze in alle soorten en maten en ze hoeven ook echt niet duur te zijn. Met een heater kun je aan het eind van de dag of in de avond nèt wat langer buiten in je heerlijke tuintje blijven zitten. We weten natuurlijk niet wat ons te wachten staat qua Corona, maar de kans is wel aanwezig dat we straks weer alleen maar buiten bezoek mogen ontvangen (en dan nog steeds op anderhalve meter afstand). Dan is het in de herfst of in de winter wel lekker als je er een beetje warmpjes bij zit.

N°5

BBQ-TIJD!

En dan last but not least voor als je die nog niet hebt: een BBQ. Zo gezellig en simpel om even snel wat op klaar te maken als je met het gezin gaat eten of als er spontaan gasten komen. Lekker stuk vlees of een sateetje op de bbq is altijd goed. En buiten in je tuin smaakt het gewoon net wat beter!

Laten we hopen dat over een tijdje alles weer normaler wordt en we ook weer vakantie buiten de tuin kunnen hebben, maar voor nu is het roeien met de riemen die we hebben. Tips voor buitenspelen? Hebben we hoor! Zo ben niet alleen jij gelukkig in je eigen tuin, maar kan je kindje zich ook heerlijk vermaken. Een win-win situatie!

Pin It on Pinterest

Share This