Naast je schoenen lopen…

Moeder zijn. Vier keer zwanger geweest, vier keer dertig kilo aangekomen, vier keer (bijna) dertig kilo er weer af. Tig slapeloze nachten, miljoen rimpels erbij en nergens meer tijd voor. Reden genoeg om er als ‘typische’ moeder uit te gaan zien. Je uiterlijk te laten verslonzen, een kort pittig kapsel nemen wat lekker praktisch is en niet of nauwelijks meer in de spiegel kijken: het is soms zo verleidelijk als je niet meer kan nadenken van de moeheid of geen geld meer op de bank hebt staan, omdat de rekening van de crèche en weet-ik-het-allemaal zojuist is afgeschreven. En tóch gaat ons dit niet gebeuren. Je voelt je een veel betere mens als je er niet als een slons bij loopt, als je weer complimenten krijgt en mensen vragen waar je die leuke guess schoenen of new balance sneakers gekocht hebt.

Wij hebben een paar goede tips voor je:


N°1

KIJK IN DE POPPETJES VAN MIJN OGEN

Doe in ieder geval altijd als je de deur uit gaat mascara op. Het is een kleine moeite waar je veel resultaat mee boekt. Je ziet er nét even wat verzorgder uit. Mocht je dat echt teveel gedoe vinden, dan kun je altijd je wimpers regelmatig laten verven of wimper extensions (ja dat bestaat echt) nemen.

N°2

GOOD OR BAD HAIR DAY

Van kinderen, weinig slaap, ouder worden en werkstress krijg je letterlijk en figuurlijk grijze haren. Bijna alle vrouwen krijgen hier vroeg of laat mee te kampen en vooral vrouwen met donker haar (of daar zie je het beter bij). Natuurlijk kom je tijd te kort, maar probeer iedere zes tot acht weken je uitgroei bij te werken. Doe het zelf of bij de kapper. En anders zijn er nog simpele sprays te koop die je over je uitgroei kan spuiten, zodat het tijdelijk minder zichtbaar.

N°3

IF THE SHOE FITS…

Misschien is je figuur niet helemaal catwalk-waardig (…van wie wel…), blijf je toch een beetje leuk aankleden. Van joggingsbroeken en capuchontruien wordt niemand blij (ja, de bank, op een bankavond). Natuurlijk moet je geen nieuwe garderobe aanschaffen wanneer je nog niet op je oude gewicht bent, maar een leuke jas of schoenen maakt wel net even dat verschil.

N°4

HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE…

Probeer positief te blijven. Zeurende en klagende moeders fokken elkaar alleen maar op en op een gegeven moment gaan ze er zelf nog in geloven dat alles zwaar is als moeder. Benoem de positieve dingen van het moederschap, want voor je het weet is je kind het huis uit en verlang je terug naar de tijd dat ze het liefst in jouw armen willen liggen. Natuurlijk ben je soms moe en verlang je terug naar een zorgeloos leventje, waarbij je kan gaan en staan waar je wilt, maar geloof ons nou maar… het is tijdelijk!

.

N°5

ME-TIME

Plan regelmatig een leuk uitje in met vriendinnen of een lekkere behandeling voor jezelf bij de schoonheidsspecialist of masseur. Zorg dat je partner/moeder/vader/oppas goed is geïnformeerd zodat je niet steeds wordt lastig gevallen, maar echt even ‘me-time’ hebt. Een avondje of weekendje lachen, kletsen, doorzakken is voor iedereen goed, maar voor een (kers)verse moeder is het echt een must om soms even aan jezelf te denken.

N°6

SPORT JE HAPPY

En dan deze: je wilt het waarschijnlijk niet horen, maar je moet jezelf gunnen om te sporten. Dat hoeft zeker niet in een sportschool, met dure abonnementen of verplichte klasjes. Kies een sport die je makkelijk in je eigen tijd kan doen. Trek je schoenen aan en ga even een rondje hardlopen, fietsen, tennissen of waar je ook maar gelukkig van wordt. Het is bewezen: sporten maakt je hoofd leeg en na het sporten kun je alles weer aan. Heb je echt geen tijd, maak dan een uitgebreide wandeling achter de kinderwagen!

Rest ons nog te zeggen dat het natuurlijk niet alleen om het uiterlijk draait, maar wie zich goed voelt, kan meer aan, én daar heeft je kindje alleen maar baat bij!

Pin It on Pinterest

Share This