Kunst is Kinderspel

Misschien is het wel één van je goede voornemens: meer musea bezoeken dit jaar. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat dit ook heel goed met je mini(s) kan? In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is dit al jarenlang in opkomst- je hebt er zelfs musea die babytours organiseren (zie onderstaand filmpje)! – maar ook hier in Nederland worden er door steeds meer musea leuke kinderactiviteiten georganiseerd.

En dat is goed nieuws! Want je hoeft dus echt je museumbezoek niet uit te stellen totdat je kids tieners zijn… Peuters blijken namelijk baat hebben bij het zien en beleven van kunst (met name als ze na afloop zelf gaan knutselen), en ook hun vocabulaire kan worden uitgebreid door tijdens en na het bezoek over de kunst te praten (bron: Professor Mary Stokrocki, 1984). Dus hup, naar dat museum!

Toch nog wat huiverig om met je schreeuwende spruit een statige tentoonstelling te bezoeken? Brigitte Timmermans richtte Kunstfanaatjes.nl op, een website met tips over waar rekening mee te houden tijdens een dergelijk uitje. Missie: meer baby’s naar het museum. Want de doelgroep van 0-4 jaar wordt eigenlijk een beetje vergeten en dat is zonde! De website biedt tips, recencies van musea en hun kidsactiviteiten, maar ook antwoorden op vragen als: mag ik in het Rijksmuseum borstvoeding geven en: welke kunstwerken moet ik mijn peuter juist niet laten zien?

Toegegeven: uren in stilte naar de Nachtwacht staren is er wellicht niet meer bij. Maar je bent toch wel maar mooi met je kids naar het museum geweest. Als dát niet leuk en verantwoord is…

Tip: check ook deze lijst voor 11 x leuke musea met kinderen door Kek mama.

Reden genoeg dus om een kids museumkaart (tot 12 jaar) a €32,45 te kopen of cadeau te geven.

Bekijk ook onze onderstaande top 10 kunstzinnig voor kids om te zorgen dat ze later geen cultuurbarbaren worden! Met deze lijst wordt kunst kinderspel.

Tot slot, wil je thuis alvast je kleine onderdompelen in kunst? Dat kan met deze top 10 fijne kinderkunst boeken geselecteerd door Littles List, die garant staan voor voorpret. Een schat aan kunstlessen in deze mooie boeken!

Pin It on Pinterest

Share This