Mommy Manon Proper van Meerlingen

Q&A MET MEERLINGEN MOMMY MANON PROPER

Het kan dus écht: meerdere meerlingen krijgen. Nog ééntje erbij, dachten Manon en haar man Jorn. Maar er bleken drie baby’s in haar buik te zitten… En zo hadden ze binnen twee jaar een tweeling én een drieling!

Ondanks de gigantische drukte (tweeling Bas en Julie is nu 3 en drieling Hannah, Faye en Cécile werd afgelopen weekend 1 jaar) vond fulltime momManon tóch tijd voor een uitgebreide Q & A met Littles List over hun huidige gezinsleven, inclusief gouden tip voor (aanstaande) meerlingouders. Humor en regelmaat is key in dit gezin, evenals een aantal fijne producten. Wat is (on)misbaar? En waarom? Je leest het hier!

 


Q: Welke geweldige of meest gênante anecdote wil je ons niet onthouden?

A: Pff, dat is best lastig om zo te bedenken. Iedere dag gebeurt er hier wel iets hilarisch of gênants 😉

Toen de drieling net geboren was, droegen ze iedere dag mutsjes met hun namen erop geborduurd. Dit was echt nodig want ze leken zóveel op elkaar!
Op een gegeven moment kwam ik ‘s avonds onze slaapkamer binnen en zag ik lichte paniek bij Jorn die een baby vasthield. Zijn gezichtsuitdrukking was hilarisch. De mutsjes waren bij twee babies afgevallen en eentje was hij aan het verschonen. Hij had echt geen idee meer wie hij in zijn handen had.. en ik ook niet! We hebben een tijdje boven de wiegjes gehangen om te zien of we erachter konden komen wie nou wie was en uiteindelijk zagen we het. Dit is mij overigens ook een keer overkomen hoor… Het voelt zo vreemd om je eigen babies niet direct uit elkaar te kunnen houden!

Nu is het een stuk makkelijker. Hannah en Cécile zijn een eeneiige tweeling en lijken ook echt op elkaar. Hannah heeft nu een aardbeivlekje op haar wang waardoor we ze goed uit elkaar kunnen houden. Faye noemden we al sinds de eerste echo “De Losse”, haha! Dat klinkt zielig maar dan was het wel meteen duidelijk over wie het ging. Zij lijkt wel op haar zusjes maar heeft bruine ogen (de andere kinderen allemaal blauw) en haar gezichtje heeft een andere vorm.

Q: WAT STAAT ER OP JE BUCKETLIST?

A: Bevallen van een eenling, haha! Nee hoor geintje, wij zijn klaar!
Iets wat ik heel graag ooit wil gaan doen is een klein strandtentje openen (misschien met een B&B) in de Caribbean. Dat lijkt me echt fantastisch! Ik weet al helemaal hoe het eruit moet komen te zien, dus who knows komt het er nog eens van.

Q: SINDS DE TWINS KUNNEN WE NIET MEER ZONDER…

A: De wipstoeltjes van BabyBjörn. Deze zijn echt een must en zeker voor meerlingouders! Hierin zitten babies veilig en ze vinden het nog leuk ook, en jij hebt even je handen vrij voor andere dingen. Je kunt ze al gebruiken vanaf de geboorte en de twins hebben ze gebruikt totdat ze 1,5 jaar oud waren. Uiteraard hebben wij er – net als van alle andere spullen – eentje bij moeten kopen, maar de triplets maken er nu ook weer intensief gebruik van. Iedere cent waard dus!

BabyBjörn Wipstoel
Delta baby voedingskussens

Q: SINDS DE TRIPLETS KUNNEN WE NIET MEER ZONDER…

A: De voedingskussens van Delta Baby. Als je mij volgt op Instagram kun je zien hoe ik de babies de eerste maanden altijd tegelijk een flesje gaf. Ze lagen dan alledrie op hun zij in een kussen op ons bed en dan deed ik het flesje in hun mond, terwijl dit rustte op het kussen. De baby kan zich zo niet verslikken en heel rustig het flesje drinken. Voor ons helemaal ideaal, want door het gelijktijdig voeden kwamen ze al gauw in hetzelfde voedingsschema. Met ons militaire regime ( ???? ) is dat een must!

Meestal vouwde ik de was tijdens het geven van de flesjes, dus dat was écht efficiënt de tijd indelen. De babies zijn nu te groot voor de voedingskussens, maar we hebben er zeker 10 maanden iedere voeding gebruik van gemaakt. En dat waren er VEEL!

Voordat ik nu horden mensen over me heen krijg die vinden dat je een baby een flesje moet geven in je armen: geen zorgen, we hadden genoeg tijd om met ze te knuffelen na het voeden tijdens het boertje laten.

Q: WAT IS HET MEEST OVERRATED PRODUCT OF ITEM DAT JE DESTIJDS HEBT AANGESCHAFT EN WAAROM?

A: Een babybad op een standaard. Waarschijnlijk verklaart iedereen me nu voor gek maar ik heb er eentje gekocht en na het eerste gebruik weggegeven.

Ik ben echt fan van de speciale wasemmers zoals de Tummy Tub. Je kunt deze gewoon in je gootsteen zetten en daarin je baby wassen. Met mazzel kun je je aanrechtblad voor het aankleedkussen gebruiken dus kun je jouw baby direct na het wassen goed afdrogen en warm houden, en je hoeft niet met enorme hoeveelheden water te zeulen. Ook is de hoogte van je aanrecht perfect en sta je dus niet voorovergebogen je baby te wassen. Voor een baby is het ook fijner (zeker in het begin), want door de zijkanten van de emmer is de ruimte beperkt en kan de baby niet met armpjes en beentjes gaan zwaaien. Nog een voordeel: Je hebt ook een hand vrij om de baby goed te wassen want je hoeft alleen het kinnetje vast te houden. Ideaal!

Als de baby te groot wordt voor de emmer kun je hem of haar gewoon in je gootsteen wassen. Wij hebben zelfs – oké, wij zijn misschien iets te praktisch ingesteld – een horeca spoelbak in onze badkamer laten plaatsen op de plek van een wastafel. Alle vijf worden ze hier iedere avond in gewassen en ze vinden het echt een feest!

Q: ALS JE ALLE KINDJES VEILIG EN FIJN EEN WEEK KAN UITBESTEDEN, WAT GA JE DAN ALS EERSTE DOEN?

A: Naar Japan. We zijn er op huwelijksreis geweest maar we waren er te kort. Ik zou direct weer terug willen naar Tokyo, wat een gave stad is dat!

Q: WAT ‘MIS’ JE HET MEEST NU JE EEN GEZIN MET VIJF KINDJES DRAAIENDE MOET HOUDEN?

A: Dagen waarop ik geen vast schema hoef aan te houden en mijn to-do’s bestaan uit: niets hoeft en alles mag, zoals uitslapen, series kijken, winkelen en lekker uitgebreid koken.

Q: IN HOEVERRE GAAT HET VEELGEHOORDE CLICHÉ ‘IK HEB NIET EENS TIJD OM MIJN HAAR TE WASSEN’ VOOR JOU OP?

A: Gelukkig heb ik net genoeg tijd om m’n haren te wassen en me iedere dag op te maken, en lukt het me zelfs om twee tot drie keer per dag m’n tanden te poetsen (!). Maar écht tijd voor mezelf, voor bijvoorbeeld een in-house beauty treatment of een lange baddersessie, zit er helaas even niet in.

Q: WAT HEEFT HET MOEDERSCHAP (VAN TWINS EN TRIPLETS!) JE VOORAL GEBRACHT EN GELEERD?

A: Geduld hebben (heb ik overigens nog steeds niet echt hoor, maar ik doe gewoon alsof).

En ik heb echt geleerd te accepteren dat mijn eigen belangen nu absoluut geen prioriteit hebben en dat is fine. Ons motto in huis is nu: “Onze tijd komt wel weer” en dat geeft rust. Als ik me de hele dag zou opwinden over wat ik allemaal NIET kan doen door alle drukte zou ik echt gek worden, want dat is nogal een waslijst. Maar ik probeer gewoon te genieten van de dingen die we WEL kunnen doen en die lijst wordt steeds langer naarmate de babies ouder worden. Eigenlijk heel verhelderend!

QWAAR ZIE JE JEZELF ÉN JE GEZIN OVER EEN JAAR OF DRIE?

A: Voor ons gezin: Hopelijk in een nieuw huis; dat plan lag er al voordat we hoorden dat ik zwanger was van de triplets, maar dat hebben we moeten uitstellen.

Voor mezelf: Dat ik dan meer tijd heb om aan mijn blog te werken waar ik mijn ervaringen met betrekking tot het moederschap deel met mijn volgers. Ik hoop dat ik andere moeders kan inspireren en helpen door tips te geven over slaap -en voedingsschema’s en gewoon door wat anecdotes over ons leven te delen. Ik ben er mee bezig, maar net als mijn beauty rituelen, zit veel schrijven er nu helaas nog niet in. Maar dat de blog er komt is zeker!

Q: JOUW GOUDEN TIP VOOR (AANSTAANDE) MOMMIES VAN EEN MEERLING?

A: Vertrouw op jezelf en laat je vooral niet gek maken. Het zal de eerste maanden uiteraard druk zijn, (heel druk!) maar die tijd gaat over…echt.  Het hebben van een meerling is echt een feestje! (je moet alleen soms net iets meer ballonnen opblazen haha)

Nog een belangrijke tip:
Zorg ervoor dat je je babies zo snel mogelijk in hetzelfde ritme krijgt. Voeden op verzoek was bij mij geen optie. De babies kregen altijd tegelijk een flesje en gingen tegelijkertijd naar bed.
Iedereen heeft natuurlijk z’n eigen manieren voor het voeden dus ik wil hier niet mee zeggen dat mijn manier DE manier is.

Om je een idee te geven hoe ik dat deed: Ik gaf borstvoeding maar kolfde alles af en gaf het in flesjes. Zo wist ik precies hoeveel ze binnenkregen; dit gaf mij een zekerder gevoel, want ik vond het met ‘live’ aan m’n borst voeden lastig inschatten of ze nou genoeg gedronken hadden (dit werkt overigens met babies die met 40 weken geboren worden anders, maar met premature babies kan drinken aan de borst nog teveel energie kosten). Als ze dan toch na een uur wakker werden, wist ik gewoon dat het niet kon zijn omdat ze alweer honger hadden dus troostte ik ze natuurlijk wel maar legde ik ze altijd weer in hun bedje. Hierdoor wist ik tenminste waar ik aan toe was, namelijk: iedere drie uur kolven en flesjes geven. Het schema van de babies werd hierdoor ook overzichtelijk. Begrijp me niet verkeerd, het is echt dubbel zo hard werken in het begin, maar met veel structuur is het prima te doen.

Mommy Manon Proper van Meerlingen van 5 kids

NAWOORD:

Man man man, wat hebben wij bij Littles List veel respect voor deze supermom! Tijdens onze gesprekken (maar ook op Manons Instagram account) spat de humor er vanaf. Op onze vraag naar een goede portretfoto mailt ze: ‘Sorry, ik kan nu niet echt een goede foto vinden- ik moet vaker selfies nemen want ik sta echt zo weinig op mijn fotos!’ Humor saves the day, zo blijkt maar weer…
Geen tijd voor selfies- het is je vergeven Manon!

We wachten vol spanning op je blog en in the meantime ben je te volgen op Instagram. Watch that space!

Geïnteresseerd in nog meer fijne baby essentials?  Geselecteerd door Littles List klik hier.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This