Het uitverkoopseizoen is weer van start en boy, do we love sale!

Breek je spaarvarken maar open, want het is uitverkoop. Al die mooie items waar je al maanden naar kijkt zijn nu voor een prikkie te koop – hebben dus…  Dolblij worden we van aanbiedingen en uitverkoop, blijkt uit onderzoek, en niet alleen voor onszelf, maar ook voor je kids: lekker op de groei, en een extra stapel broeken voor de boys, want wat slijt die kleding snel!

Maar hoe shop je slim en verantwoord? En wat is de juiste maat, zodat je kind niet net op te grote laarzen rondbanjert, maar ook niet met een hoogwaterbroek naar buiten wordt gestuurd? Op de website kledingmaten.nl staan allerlei maattabellen en krijg je een mooi overzicht. Zo kun je vooruit denken welke maat jouw kind nodig heeft en, niet onbelangrijk, welke voorlopig niet. Verlies ook het seizoen niet uit het oog.

Hoe ga je nou slim op koopjesjacht?

– Keer je commode of kledingkast ondersteboven en maak de balans op: wat is te klein, oud of gewoon echt niet meer leuk? Zo zie je wat op is en wat je echt nodig hebt of graag wil hebben (Ont-rommel).

– Bedenk wat je uit kan en wil geven en…. op = opSimple as that. Voordeel: geen ruzie met man- of partnerlief omdat je dat zoveelste roze truitje of ene paar sneakers op de kop hebt getikt.

– Focus: ga shoppen met een concreet lijstje en streep af. Sla dus niet stiekem de Zara Home in of die ene geweldige juwelier (bling bling!). Daar ga je die fijne nieuwe spijkerbroek voor je kleuter gegarandeerd niet vinden.

Kun je niet wachten op die paar keer per jaar sale? Er bestaan websites die je het hele jaar rond van voordeel voorzien. Bijvoorbeeld Acties.nl. Hier vind je een handig overzicht van alle aanbiedingen bij webwinkels, zoals van Prenatal. Nu kun je elke dag voordelig shoppen voor je kinderen: 365 Mama Mazzel Dagen!

Tot slot, is de kleding te klein geworden, ben je op de spullen uitgekeken of zat er stiekem tóch een miskoop tussen (we kennen het)? Dan is er Reshopper: je eigen lokale marktplaats waar je simpel en veilig tweedehands kinderartikelen koopt en verkoopt. Simpel én duurzaam!

Veel shopplezier,

Liefs, Littles List

P.s.: Nog op zoek naar leuke webshops voor je kleintje? Check hier de favoriete webshops van onze expert Monique Beek en hier onze eigen vijf geselecteerde duurzame webshops.

Pin It on Pinterest

Share This