Internationale merken op de bres voor vrouwenrechten

Petit Bateau is al ruim honderd jaar een begrip- no wonder dat bekende ontwerpers graag met dit iconische merk samenwerken. En vice versa: Ines de la Fressange, artistiek directeur van een merk dat haar naam draagt, werd gevraagd een minicollectie te ontwerpen voor Petit BateauNú in de winkel!

Ines is zelf een enorme fan van het merk: “Dit  Franse product is een symbool voor mijn kindertijd. Petit Bateau is een geliefd en tijdloosmerk, doorgegeven van generatie op generatie. Het staat ook symbool voor kwaliteit, met gebruik van de beste materialen en de beste stijl.” 

Naast haar liefde voor het merk dient de samenwerking ook nog een bijzonder doel: de volledige winst van deze collectie gaat naar FIDH, een organisatie die zich inzet voor het beschermen van vrouwenrechten. Chapeau!

Kijk hier voor Let’s do some more Petit Bateau shopping

Power vrouwen zetten zich in voor vrouwenrechten

Niet alleen Ines de la Fressange zet zich in voor vrouwenrechten; steeds meer internationale merken -en power vrouwen maken zich hard voor deze belangrijke zaak. Naast Petit Bateau steunen ook Pour Les Femmes en Lemlem vrouwenrechten: Pour Les Femmes is mede opgericht door actrice en activiste Robin Wright (House of Cards’ Claire) en produceert ‘socially conscious sleepwear’. De opbrengst komt ten goede aan projecten die vrouwen in Congo economisch onafhankelijker maken om zo voor hun familie te kunnen zorgen.

LemLem van Liya Kebede

Lemlem, van het Ethiopische topmodel Liya Kebede, maakt prachtige, katoenen handgeweven producten (denk aan kinderkleding, kussens, tassen en accessoires) waarvan een deel van de opbrengst naar de Liya Kebede Foundation gaat. Dit is een non profit organisatie die zich hard maakt voor toegang tot zorg rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd voor vrouwen in Afrika.

Voor meer leuke blogposts van Littles List kijk hier.

Pin It on Pinterest

Share This