Als kersverse moeder ben je – uiteraard – zo trots als een pauw en kan je je geen leven meer voorstellen zonder kind(eren). Als je al een pak melk gaat kopen in de supermarkt, weet je niet hoe snel je weer thuis moet komen, omdat je je kleintje zo mist. Toch hebben prille moeders het ook zwaar… zal voor jullie geen verrassing zijn ;). Dan hebben we het niet eens alleen over het slaapgebrek – wat natuurlijk een van de zwaarste bijkomstigheden is na de geboorte -, maar ook de totaal nieuwe dagindeling. Het drinken van een koffietje is namelijk al een uitdaging. Heb je net lekker je koffie gemaakt, begint je baby te kreunen, huilen, heeft zijn of haar luier vol gepoept of er zit een boertje dwars. Tegen de tijd dat hij of zij weer rustig, heeft je koffietje meer weg van een Frappuccino dan van het lekkere warme bakkie dat je voor ogen had.  Daarom – vinden wij – moeten moeders soms even in de watten worden gelegd en is het helemaal niet gek om deze blog ‘per ongeluk’ naar je partner door te sturen. Waar heeft een moeder nou af en toe echt behoefte aan?


N°1

Welness – dagje niets doen

Een dagje Wellness met een vriendin. Tijdschriften lezen, in slaap vallen tijdens een massage, boekjes lezen die nergens over gaan. Lekker uitgebreid lunchen samen. En vooral even niet denken aan baby’s, voeding, rompertjes, luiers, speentjes uitkoken, voedingsschema’s. Even helemaal NIKS. Maar… Zorg wel dat het thuis goed is geregeld, want als je steeds gestresst naar je telefoon moet kijken of alles wel in orde is thuis, dan ga je aan je doel voorbij. Kijk je (schoon)moeder lief aan of je partner en kom lekker tot rust.

N°2

Shoppen

Een paar uurtjes in je eentje de stad in. Dat klinkt misschien raar, maar even je zinnen verzetten is goed voor iedereen, maar al helemaal voor iedere prille moeder. Lekker winkeltjes kijken (en niet stiekem alle babywinkels afstruinen) en misschien iets nieuws voor jezelf kopen. Let wel op: het kan zijn dat je nog niet je oude figuur terug hebt en dan is het niet handig om die nieuwe spijkerboek of gave top aan te schaffen als die over een paar maanden helemaal niet meer zit. Je borsten kunnen een maat (of soms wel een paar maten) groter zijn, dus houd daar rekening mee.

N°3

Maskertje

Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, verwen jezelf dan met een lekker maskertje, voordat je uitgebreid in bad gaat (LET OP: de eerste zes weken na een natuurlijke bevalling mag je niet in bad). Vraag of je partner even lekker met de kleine gaat wandelen, zodat je ook niks hoort van wat er zich buiten de badkamer afspeelt. Even helemaal bijkomen, je knapt er van op!

N°4

Goud

Dit laatste is meer omdat prille moeders af en toe extra in de watten mogen worden gelegd in de vorm van wat bling bling. Want iedere vrouw geniet toch van een gouden armband? Iets wat je altijd doet herinneren aan die mooie kraamtijd en je nieuwste aanwinst. En misschien kan je het later wel doorgeven aan je (schoon)dochter.

Is het nodig te zeggen dat een gouden armband natuurlijk ook een gouden ketting mag zijn? 😉

Pin It on Pinterest

Share This