Ieder jaar een nieuwe inrichting

Ineens werd het serieus. Het echte volwassen leven. Allebei een fijne baan, dolverliefd en maar al te bereid om de grote stap naar het samenwonen te maken. En dat wilden we zo goed mogelijk doen.

We hadden een heerlijk appartement in de grote stad gevonden. En bij een grote mensen baan, een grote mensen relatie en een grote mensen appartement hoorde ook een grote mensen inrichting. Dus gaven we de muur een verse lik verf. Kochten we een mooie nieuwe bank. Een nieuwe eettafel. Een extra grote, zodat we lekker veel vrienden uit konden nodigen en mooie avonden konden genieten. En bij een nieuwe eettafel horen natuurlijk nieuwe eettafelstoelen. ‘Als we het doen, moeten we het goed doen’. Een rib uit ons lijf kostte het ons. Maar wat waren we blij.

Toen gingen we nog een stapje verder: kinderen. De eerste liet gelukkig zich niet lang op zich wachten. Dolgelukkig waren we met de komst van onze dochter. En een klein anderhalf jaar later volgde dochter nummer twee. Nóg meer geluk! Nagenoeg 95% van de tijd dan…

Want hoe gelukkig we ook zijn met die heerlijke wezentjes, we hebben onze zorgvuldig ingerichte woning, waar we al onze spaarcentjes in hebben gestopt, met de eerste stapjes van de kinderen stapje voor stapje zien aftakelen. De muur die ooit zo fris wit was, is nu wit met kleurige  potloodstrepen, vieze handafdrukjes en her een der fluo-geel (een souvenir aan toen de antibiotica niet met behulp van het spuitje in het mondje verdween, maar op de muur). De bank zit onder spuugvlekjes van de mondjes melk die teruggegeven werden na een goed boertje. En nee, de bank kon ook niet ontkomen aan wat stift- en penstreken. De tafel… waarom vinden kinderen het leuk om daar met vorken in te krassen?

Kortom: ons mooie huis ziet er na twee kinderen uit als een bouwval. Maar daar gaan we verandering in brengen. Daar kúnnen we nu verandering in brengen. Een compleet nieuwe meubelset voor je woonkamer hoeft namelijk helemaal niet meer duur te zijn tegenwoordig, terwijl hij toch heel mooi kan zijn. Met een setje van 500,- (en ze bestaan echt), kun je jezelf bij wijze van spreken ieder jaar wel een nieuw setje aanmeten.

Tijd voor verandering! Tijd voor wat nieuws! Geen melancholie meer naar wat was: de hoogste tijd om 100% van onze kinderen te gaan genieten. Dat is wat wij gaan doen.

Pin It on Pinterest

Share This