A trip down memory lane! Mijn hele jeugd verbleef ik tijdens onze zomervakanties in het piepkleine dorpje Groet, fietste ik door de duinen van Schoorl en aten we slush puppy in kunstenaarsdorp Bergen. Een weekend overnachten in Hotel blooming, op steenworp afstand van Bergen, voelt dan ook als thuiskomen.

Hotel blooming ligt ‘verscholen’ in het groen, ingebed door duinen. Het is een fijne getaway op veertig minuten rijden van Amsterdam. Het hotel heeft 128 kamers en ‘design’ is de rode draad binnen het hotel. Design en kids… ? Ja hoor, dat gaat dus heel goed samen. Het hotel is super kindvriendelijk en dat merk je aan alles; van speciale kinderspeelruimtes tot vrolijke teksten op douchedeuren, van de toegankelijke menukaart tot de knusse bedstee in de hotelkamer. Kind blij, jij blij. Mocht je wifi in je hotelkamer willen hebben check dit even van tevoren, wij hadden niet overal bereik.

 

BewarenBewaren

Het ontbijt is enorm en minstens net zo’n feest voor jou als voor het kleine kroost: wafels en pannenkoeken worden voor hun neus bereid. Flint stond er met grote ogen (en open mond) naar te kijken. Terwijl wij nog rustig een tweede ronde ontbijt scoorden, speelde hij in de naastgelegen speelruimte. Ideaal. Tijdens ons verblijf (hoogseizoen, augustus) was het sowieso een groot familliefeest. Baby’s, peuters, kleuters; alles dartelde en rende rond. Een gezellige maar eerlijk is eerlijk… drukke bedoeling.

Het hotel heeft een binnenzwembad met – niet onbelangrijk – een fijne temperatuur water. Als het mooi weer is (en dat was het!) plof je neer op een van de loungebedden op het buitenterras. En wanneer je kleintjes in het water dobberen met vaders, kan jij wellicht een sauna bezoekje doen of een massage boeken. Mmmmmmm. Ook absoluut doen: huur een van de hotelfietsen – sommigen verkrijgbaar met kinderzitje! – en fiets met je kop in de wind naar zee. Let op: fietsen zijn niet inbegrepen.

En dan nog dit:

Tip 1:

Olangs heeft het hotel een eigen strandpaviljoen in Bergen aan Zee, blooming beach. Eet oesters met manlief of een discodip ijsje met je kindjes. Voeten in het zand, zee in zicht. Vakantie!

Tip 2:

Ga je een lang weekend weg en wil je wellicht een avond a deux op stap? Blooming kan een oppas verzorgen (€10 per uur + €15 bemiddelingskosten).

Tip 3:

De ‘klimduin’ in Schoorl is een begrip in de omgeving. Met zijn 51 meter hoogte mag het zich de hoogste Hollandse duin noemen. Urenlang speelplezier voor noppes nada. Wel zo fijn: er zijn verschillende (verwarmde terrassen) onderaan de duin. Wij aten verse mosselen bij Honki Tonki terwijl Flint op en neer de duin op klauterde en wij hem uiteindelijk – met zand tot in zijn onderbroek – mee naar huis moesten dragen. Nog een leuk restaurant onderaan de klimduin – met minstens net zo’n leuke naam – is Zilte Zoen.

Tip 4: Coach (en mama) Olga van Nieuwenhuizen organiseert op 8/9 april en op 24/25 juni de workshop ‘Vol Energie’ in Hotel blooming. Je ervaart wat voor jou een goede balans is tussen werk en gezin en hoe jij energiek en in balans blijft. Je maakt een vitaliteitsplan om er altijd weer even bij te pakken. Nieuwsgierig? Kijk op mamavolenergie.nl voor de data en meer info. Bezoek hier de Facebookpagina voor de laatste updates.

Hotel blooming, vanaf €140 per nacht (hoogseizoen, inclusief ontbijt). Voor meer info zie hier.

Pin It on Pinterest

Share This