Het is half augustus 2016 wanneer ik mijn computer uitzet, écht uitzet. V E R L O F ! H O E R A !

Na heel veel fijne lunchafspraken in de Amsterdamse zon, een huwelijk in Parijs en een cursus hypnobirth (waarover later meer) ben ik klaar voor een van de leukste projecten voor de komst van onze baby:

Een eigen geboortekaartje.

Want ja mensen, u leest het goed, letters, kleuren, papier, illustraties en ga zo maar door, het maakt me een blij mens. Dus hop op de fiets naar drukkerijen, papierwinkels (tip: Vlieger aan de Amstel) en menig doe-het-zelf zaak. Na een afspraak met mijn oud- collega Steffie de Vilder, die het (geweldige) geboortekaartje van mijn zoontje ontwierp, hak ik de knoop door. Ik ga zelf ontwerpen. Nog geen idee hoe, wat of waar maar ik ga het doen.

Na avonden online speuren stuit ik op een ‘zelfmaakprogramma’ van de website hippegeboortekaartjes.nl. En waar het me eerst duizelt (hoe moet dit?!) blijkt eigenlijk iedere idioot (excusez-moi) tot een eigen ontwerp te kunnen komen. Letters, foto’s, kleuren, dik of dun papier, werkelijk alles is mogelijk. Ik vind het een feest.

 

Mijn eerste ontwerp wordt gratis opgestuurd; handig, want je ontvangt meteen ook diverse papier- en envelop opties. Na meerdere ontwerpen ben ik redelijk tevreden maar een mannelijk persoon naast me op de bank kijkt bedenkelijk naar mijn scherm en mompelt… ‘Uhh het is jouw winkel maar ik mis iets. Kan je dat hondje van ons eerste geboortekaartje niet gebruiken?’ Zo gezegd zo gedaan. Zie hieronder het resultaat.

 

Ik heb de kaartjes verstuurd in een transparante envelop inclusief goud/roze confetti. Het gekleurde tape en de witte etiketten kocht ik bij de Hema.

In mijn online zoektocht naar hét geboortekaartje kwam ik te gekke websites en illustratoren tegen. Ben jij ook bezig met je geboortekaartje en kan je nog wel wat inspiratie en hulp gebruiken? Bekijk dan hier onze geboortekaart top 10.

Pin It on Pinterest

Share This