Een frisse wind heeft door ons huis geraasd… We hadden wat tijd over, en de nood was hoog, zeg maar. Vrienden en familie verklaren ons evengoed voor gek, zeker met die drie heerlijke slopers van ons. Maar toch… we hebben ons huis een restyling gegeven. En oh, wat is dat fijn! We voelen ons als ‘herboren’. There’s no place like home, dat spreekwoord bestaat niet voor niets. Dus dan kan je er maar beter voor zorgen dat ‘home’ het fijnste plekje op aarde wordt. Toch?

Het was ook echt nodig hoor. ‘Niets geen overbodige luxe’ 😉 De muren, ooit – in het pre-kindertijdperk – mooi, egaal wit van kleur, kwamen niet eens meer bij de kleur wit in de buurt. Ze waren grauw en groezelig. Met vieze vingerafdrukken, potlood- en stiftstrepen erop en boven de bank zelfs een mooie tekening van een van onze kunstzinnige koters. Ook nog wat opgedroogde snottebellen hier en daar. En natuurlijk wat deuken die ons herinnerden aan woedeaanvallen van de kids, botsingen met driewielers tegen de muur, van die lekkere houten blokken of metalen autootjes die over en weer zijn gevlogen en tegen de muur zijn gecrashed, et cetera, et cetera. Als je kinderen hebt, weet je wel waar ik het over heb (… hoop ik).

Om niet te spreken van de bank. Het is ons nog steeds een raadsel hoe de gaten erin zijn gekomen en hoe ze het voor elkaar hebben gekregen de helft van de kussenvulling eruit te krijgen. Feit is dát ze het voor elkaar hebben gekregen.

En dan de eettafelstoelen: onder de etensvlekken die er niet meer uit te krijgen waren. Dat die stoelen nog niet vanzelf het huis zijn uitgelopen…? We hebben ze maar een handje geholpen.

Maar nu! We hebben het huis een make-over gegeven. De gaten in de muren zijn opgevuld en de muur heeft een kleurtje gekregen. Van wit naar een warme kleur groen. Het huis is er meteen een stuk gezelliger op geworden, maar veel fijner nog: mooi dat er geen gekleurde plakhandjes meer zichtbaar zijn op onze muren en als er eentje met zijn loopwagen tegen de muur crasht, hoeven we wat dat betreft ook niet jarenlang tegen de bewijskrassen aan te gluren. Wat fijne wandlampen voor wat meer licht in de woonkamer. Én twee oosterse lampen boven de eettafel zorgen voor sfeerlicht. En last, maar zeker niet least: we hebben twee nieuwe eyecatchers in de woonkamer staan: leren banken. Twee hele knappe banken. Die perfect matchen met de kleur op de muur. En waar onze kinderen hopelijk nu eens géén gaten in weten te krijgen!

Je hoort het al. Ik kan mijn geluk niet op. Voor hoe lang? Geen idee. Hoe dan ook, ik kan het iedereen aanraden zo’n frisse wind. Is je ooit zo fijne huis helemaal overgenomen door je kids, verwen jezelf als ouders met een make-over. Heb je weer even het gevoel dat jullie als ouders de baas zijn in huis, in plaats van de kinderen 🙂

Pin It on Pinterest

Share This