Het leukste van in verwachting zijn vond ik altijd het regelen van de baby-uitzet (… zeg nou zelf, rompertjes…. hoe leukzijn die?!). Urenlang zat ik op internet te struinen, op zoek naar het leukste geboortepakje met bijpassend mutsje. Of ik ging de stad door met vriendinnen en dan bleven we een hele dag weg.

DE UITZET-LIJST

De uitzetlijst werd gedownload en zorgvuldig afgewerkt, soms tot grote frustratie van manlief. Hij begreep niet dat ik graag twintig rompertjes wilde in plaats van vier stuks. Je kan ze toch wassen? Dat zal best, maar dat kan je een zwangere vrouw, vol met hormonen, echt op geen enkele manier aan haar verstand brengen.

ARME PORTEMONNEE

Arme partners… soms is het even op je tanden bijten en vertel jezelf maar keer op keer dat het echt ooit in een verre toekomst wel weer goed komt. Hier een paar tips om samen de zwangerschap op een leuke manier door te komen totdat jullie baby er is..

 

TIPS

  1. Zeg nooit, maar dan ook nooit dat ze last zou hebben van hormonen. Dat is natuurlijk ook nooit zo, dus mocht je ergens wel je twijfels hebben, houd dit gevoel dan voor je. Het heeft geen enkele zin. Zie het maar een beetje als olie op het vuur gooien…
  2. Krijgen jullie een meisje en wil ze persé een roze kinderwagen, maxi-cosi en alle kleertjes roze? En vind jij dat misschien niet zo praktisch, gezien het volgende kind misschien wel een jongetje zou kunnen zijn? Je zou het een keer voorzichtig in de groep kunnen gooien, maar zodra je merkt dat ze er anders in staat, begeef je je op glas ijs en dat wil je denk ik liever niet.
  3. Begin nooit over vrouwen in de rimboe die ook kinderen krijgen, dus dat het bij haar allemaal wel mee zou vallen, valt meestal niet heel goed…
  4. Laat tijdens de bevalling niet merken dat je geduld op begint te raken en je liever een ommetje gaat maken.  We begrijpen dat 72 uur op een klapstoeltje naast een puffende vrouw niet ideaal is, maar geloof ons: voor haar is de situatie nog een stuk minder prettig.
  5. Vraag na de bevalling niet of het nog goed komt met haar buik. Het is normaal dat ze er nog zeker een week uit ziet of ze vijf maanden zwanger is.

En nog een klein tipje: doe maar extra lief (ook al heeft ze meer weg van een heks momenteel). Het zijn de hormonen…

OH NEE…. Dat mocht je nou juist niet zeggen… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo by Daniel Bosse on Unsplash

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This