Iets waar je in wintertijd misschien niet echt over nadenkt, maar wat in de zomertijd des te belangrijker is voor je wel en wee en algehele gemoedstoestand: goede raambekleding. Niet alleen voor jezelf, maar als je papa en mama wordt, of bent, dan des te meer voor je kleintje. Want goede nachtrust is o zo belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

In de winter hebben we de ‘mazzel’ dat het vroeg donker is en laat licht, dus dan is dat kinderslaapkamertje toch wel goed donker en zal je kindje niet bij het krieken van de dag de ogen openen en ‘mamaaaaaaaa ikke wakkerrrrrrrr’ roepen. Maar gaan we richting zomertijd, dan zou je willen dat je dit advies van ons eerder had gezien en het perfecte gordijntje voor je kleine al had geïnstalleerd, wil je niet bij de eerste zonnestraal – als het even tegenzit al zo rond een uur of 5:30 uur – je bed moeten verlaten. Want als die kleine monsters een lichtstraat zien, dan is er geen haar op dat kleine bolletje dat erover nadenkt zich nog een keertje om te draaien. Nee, de kans is 99,99% dat jij dan in no time beneden je kleintje zit te vermaken terwijl jouw ogen nog op slaapstand hangen. En dat wil je liever niet, toch? Iedere minuut slaap extra is er eentje.

Wat ons terugbrengt bij het nut van een goed slaapkamergordijn en dan graag eentje die niet te duur is. Eentje die goed aansluit, wellicht op maat gemaakt. Eentje die licht verduisterend is. Eentje die lekker dik is en zo niet alleen het licht maar ook eventuele kou of tocht tegen kan houden. Maar vergeet ook niet dat een slaapkamertje veilig moet zijn voor een kind. Dus zet nooit een bedje direct onder een raam met een gordijn, want a) daar liggen ze vaak op de tocht en b) dan kan je kindje letterlijk in het gordijn gaan hangen als ze een nachtelijk-feestje-voor-één bouwt, wat natuurlijk gevaarlijk is omdat ze zo in het gordijn of in het touw van bijvoorbeeld het rolgordijn verstrikt kan raken. Als het even kan dus liever geen bedje direct onder een raam of gordijn. Voor inspiratie voor goede gordijnen kun je wellicht kijken op Doehetbudget rolgordijnen.

Want lieve ouders, onderschat niet hoe belangrijk een goed slaapje is voor een kind (en ook jij als ouder hebt er op meerdere vlakken baat bij, ook niet iets om zomaar te negeren!). En dat de juiste raambekleding daarin een cruciale rol speelt, is iets wat vaak onderschat wordt. Daarom deze tip van onze kant, want de juiste raambekleding is de sleutel naar het succes van een goed slaapje.

Slaap lekker allemaal!

Pin It on Pinterest

Share This