De vakantie zit erop en het nieuwe schooljaar begint en de kinderen gaan (gelukkig… oeps zei ik dat?) alweer bijna naar school. We hebben absoluut heerlijke dagen gehad en ik kijk met een goed en voldaan gevoel terug op de vakantie. De eerste week van de vakantie gingen de kinderen lekker op kamp en konden ze een beetje afkicken van school. Daarna een paar dagen thuis en mocht mama alle wasjes doen en de voorbereidingen voor de vakantie. Manlief wilde graag met de auto gaan, hij vindt het blijkbaar heerlijk om uren in de auto te zitten en dat kwam mij ook wel goed uit, want zo kon ik de auto vol stoppen met bagage en hoefde ik geen rekening te houden met overgewicht en kon alle onzin mee. Want daar ben ik reuze goed in. 

Zo koop ik altijd voor iedereen leuke speel-en leerboekjes, die – helaas, maar waar – bijna altijd niet ingevuld terug komen.  Blijkbaar is een telefoon of iPad veel en veel interessanter voor kinderen. Een ontwikkeling waar ik me redelijk aan stoor, maar soms ook wel weer dankbaar gebruik van maak, bijvoorbeeld nu wanneer ik in alle rust kan werken. 

Anyway, ik had de auto van manlief volgestouwd met onzin en me voorgenomen dat we deze vakantie lekker veel spelletjes met elkaar zouden gaan spelen en de apparaten zouden laten voor wat het was. EEN UTOPIE!

De jongens reden mee in de auto, ze waren vooral benieuwd of er wel een oplader in de auto zou zijn voor deze lange reis. Natuurlijk was deze er, want manlief wilde voor deze vakantie nog een iPhone 12 kopen, hij heeft letterlijk de dagen afgeteld voordat de nieuwste iPhone uitkwam.  Het lekkere is dat er dan altijd een verse oplader bij zit, want hier in huis is vaak oplader-stress. Het lijkt wel of die dingen – net als sokken – gewoonweg verdwijnen. Dus de boys zaten op safe.

Ik vloog met de meisjes naar onze vakantie. In de auto naar Schiphol zaten ze non-stop op die irritante dingen. Ik zei nog gekscherend ‘die batterij is al op voordat we überhaupt gaan vliegen’, maar dat hoorden ze niet eens: te druk in hun spel, snapchat, of wat dan ook….

Op de airport kocht in nog Qwixx een soort vernieuwde Yahtzee. Ik had het al een paar keer met vrienden gespeeld, dus dit spel leek me ideaal voor deze familie vakantie. Eenmaal in het vliegtuig begon ik aan mijn net gekochte boek en vond het heerlijk dat de meisjes zichzelf vermaakten (op de telefoon, dat wel).

Eenmaal aangekomen op het vakantieadres hebben we duidelijke afspraken gemaakt: de telefoons worden ingeleverd en na de lunch mochten ze een uurtje uit de zon op hun iPhone. Verrassend genoeg ging het ze heel makkelijk af en waren ze alleen maar met elkaar aan het spelen: voetballen, kaartspelletjes, zandkastelen maken, in de zee zwemmen en ga zo maar door. Er was alleen één iemand die zich niet zo goed aan de regeltjes hield, tot grote lol van de kinderen: dat was manlief die niet van zijn nieuwe speeltje – de iPhone 12 – af kon blijven. Voortaan voor hem ook maar nieuwe regels invoeren…

Pin It on Pinterest

Share This