Jullie hebben samen jullie droomhuis gevonden: een prachtige huis op een ideale plek. Samen fantaseer je hoe jullie nieuwe, prachtige stulpje er uit gaat komen te zien. Hoe leuk ook om hierover te fantaseren, verhuizen en verbouwen staan in de top 10 van oorzaken van stress binnen de relatie. Aangezien ‘oneens over gelduitgaven’ ook in de top 10 staat, zul je begrijpen dat je met verbouwen en verhuizen je kop erbij moet houden en allebei water bij de wijn zullen moeten doen, want niemand heeft nou echt precies dezelfde smaak.

Of anders gezegd: de centjes over voor een bepaalde keuzen. Zo gingen wij verhuizen en in het huis lag een verschrikkelijke vloer. Dat was het eerste dat er wat mij betreft uit moest. Mijn partner was het er mee eens, maar wat er dan wel moest komen, was nog de vraag. Iemand adviseerde ons om op Floorhouse te gaan kijken. Nou, dat was een goede tip, want er is genoeg keus. Misschien wel iets teveel als onze karakters een beetje kent.

Ik neem jullie even mee in het proces, misschien wel herkenbaar 😉

  1. Mijn keus ging eigen direct naar een Eiken parket vloer. Mijn ouders hebben een eiken parket vloer en ik vind dat nog steeds het mooiste. Het is duurzaam en naar mijn idee past deze vloer bij iedere stijl. Mijn partner vindt het ook mooi, maar volgens hem zijn er goedkopere oplossingen die net zo mooi zijn, alleen dan geen eiken houten vloer.
  2. Zo ging de voorkeur van mijn partner naar een laminaat vloer. Veel goedkoper, makkelijker te leggen en het heel veel weg van een eiken houten vloer. Én zei hij: als we een laminaat vloer nemen in plaats van een eiken parket vloer, dan kunnen we dit in alle kamers leggen. Eerlijk gezegd was ik daar wel gevoelig voor. Het is wel mooi als op onze slaapkamer en die van de kinderen dezelfde vloer ligt. Hmmm, moeilijke keuzes. Zeker als je zwanger bent.
  3. En dan nog een puntje: hoe lang gaat een vloer mee met kleine kinderen en onze honden? Hoe vaak er in ons oude huis iets op de grond is gevallen wat er nooit meer uit ging is op meer dan twee handen te tellen. Dan valt er weer een glas limonade op de grond of de kinderen bedenken spontaan om slijm te gaan maken en de helft op de grond laten druipen. En dan heb ik ’t nog niet eens over de plas- en poepvlekken van onze honden op de vloer die er met geen mogelijkheid uit te krijgen zijn. Dus misschien heeft manlief wel een puntje…
  4. Tja, dan is het nu zien wie de broek aan heeft bij ons thuis? Ik hoor jullie denken dat mijn partner dat wel zou zijn. Gelukkig denkt hij dat zelf ook, maar denken en zijn is niet altijd hetzelfde. Zoals mijn oma altijd zei: ‘Laat hem de kleine wedstrijdjes winnen en jij de grote’. Zo gezegd, zo gedaan: hij heeft de vloer mogen bepalen en dat werd natuurlijk een laminaat vloer. In ruil daarvoor heb ik ons tweepersoonsbed mogen uitkiezen. Ik wilde al zo lang een nieuw bed, maar dat was overbodig volgens hem. Gelukkig zat deze in de onderhandeling en hebben we nu een laminaat vloer (die serieus nog echt mooi is ook en bijna niet te onderscheiden is van een Eiken parket vloer) én een heerlijk bed waar ik al jaren van droom.

Iedereen dus blij! En weet wat stiekem een heerlijk gevoel is? Als er iets over de vloer gaat of de kinderen willen heel graag binnen rolschaatsen, dan is dat allemaal geen probleem, dan vervangen we de vloer toch lekker over een paar jaar. In een huis moet je kunnen leven en niet spastisch doen, omdat er te dure materialen zijn gebruikt. Zo, weer wat geleerd. Inmiddels wonen we er al een paar weken en zijn we dol gelukkig. En ooit, als de kinderen ouder zijn en we misschien weer een keertje gaan verhuizen, dan komt die Eiken parket vloer nog wel een keer. Tot die tijd zijn we erg blij met wat we hebben en hebben we het er niet meer over!

Pin It on Pinterest

Share This