About

“Wat voor kinderwagen moet ik in hemelsnaam aanschaffen? Welk stoomapparaat zei je? Kun je me de naam van de winkel mailen waar je die leuke commode hebt gekocht? Van welk merk was die ook alweer?”

Je bent druk. Je hebt je kinderen, of wellicht net je eerste kindje. Je partner, je werk, je vrienden, je huis, ze schreeuwen allemaal om aandacht. Tussendoor nog naar de sportschool en dan moet je ook nog een nieuwe fiets kopen om je kleine in te vervoeren. Pff … Maar relax! Littles List pluist  voor je uit welke fiets je moet hebben.

LITTLESLIST.NL is een informatieve lifestyle website voor ouders met weinig tijd (en slaapgebrek), die het beste voor hun kind willen. Je vindt er – in hitlijsten de Top 3 t/m de Top 10 – de beste en leukste baby- en kinderproducten.

Alles draait tegenwoordig om onthaasten. We moeten constant keuzes maken, zowel online als offline. We hunkeren naar vrije tijd, naar rust. Diensten die tijd en energie besparen zijn gewild. Maar ze moeten wel betrouwbaar zijn en passen bij je levensstijl en smaak. Littles List weet wat moderne, nieuwsgierige ouders zoeken.

Spur & Surf, boegbeeld van Littles List, zijn de speurhonden van de website. Zij halen voor jou de krenten uit de pap op het gebied van interieur, verzorging, eten, onderweg en cadeaus. Kortom: wat moet ik hebben? Waar kan ik het vinden? Wat kost het? Laat Spur & Surf het speurwerk voor je doen en bespaar jezelf die urenlange online zoektocht naar dat ene perfecte product.

“Wat ons anders maakt dan een standaard zoekmachine… ? Wij speuren onafhankelijk, met hoofd, hart en ziel!”

FOUNDERS

De bedenkers  van Littles List zijn Joep (42) en Sophie (34). Beide moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar.

“Juist omdat we zelf in de jonge kinderen zitten en daardoor vaker rennen dan stilstaan, weten we heel goed wat jonge ouders willen en nodig hebben. En daar maakt onze omgeving al een tijdje dankbaar gebruik van. Maar al die vragen en verzoeken… waarom bestond daar eigenlijk geen website voor? Met persoonlijke selecties op productniveau, met informatie die er toe doet. En zo begonnen we in het najaar van 2015 met het ontwikkelen van Littles List. Lezen, schrijven, bedenken, brainstormen. Met sloten thee en bergen chocola. Opnieuw en overnieuw. En nu zijn we [born to be] live. Halleluja.”

Joep Moolenburgh, voorheen hoofd inkoper in de modebranch:

“In de leeftijd van kinderen van 0 tot en met 6 jaar heb je veel spullen nodig in een kort tijdsbestek. Je kunt je geld maar één keer uitgeven. En dat wil je bewust doen. Vaak kreeg ik persoonlijke vragen waar ik iets gekocht had, of van welk merk iets was. Als inkoper koop je meestal vooruit, en in grote hoeveelheden. Ik zie mezelf nu, in de huidige nieuwe economie, meer als selector dan als buyer. In het bestaande aanbod wil ik heel selectief gericht te werk gaan.  Ik geloof in goed persoonlijk filteren zodat ik mensen blij maak met vondsten. En dat is precies wat ik doe op Littles List. Wat ik nog heel graag zou willen? De ideale 3D producten (laten) vervaardigen, samen met de bezoeker van Littles List. Is je kind uit of over het product heengegroeid? No worries, dan smelten we het gewoon om! Zo verander je een speelgoeduil in een hippe fox.”

 

Sophie ten Bokkel Huinink,  deputy editor Elegance:

“Gek werd ik van het massale aanbod, die honderden babysites die me van héél véél informatie voorzagen maar me nooit gaven waar ik exact naar op zoek was. Voor werk en privé ben ik veel in het buitenland en daarnaast struin ik regelmatig rond in de Jordaan. Zo werden mijn notitieboekjes met leuke producten en adresjes dikker en dikker. Zonde om die informatie voor mezelf te houden. En waar kun je zo’n stroom concrete informatie beter delen dan op internet? Want tja, ik houd van print en ben dol op tijdschriften maar zie ook een grote uitdaging in de verschuiving naar online. Het verzamelen van al dat moois op kindergebied, en me tegelijkertijd verdiepen in de wondere wereld van het web, is dan ook een groot feest.”

“Samen geloven wij in de kracht van het web. En in de kracht van Littles List. Naast alle fijne Nederlandse producten pikken we ook het beste van buiten de grenzen mee. We hebben allebei in het buitenland gewoond – Singapore, Istanbul, Filippijnen, Spanje – en dat zul je terugzien in onze hitlijsten.”

TESTING TESTING

“Hoe weet jij dat wij het beste voor je selecteren, dat Littles List objectief is?

We testen zoveel mogelijk zelf, zijn objectief, selecteren met Fingerspitzengefühl en ‘spieken’ bij gerenommeerde onderzoeksbureaus als de Consumentenbond. Daarbij volgen we media en awards in binnen- en buitenland. We bezoeken beurzen en speuren fora en recensies af en letten nauwkeurig op de veiligheid, duurzaamheid, schone arbeid en prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast slingeren de luiers, potjes, stoelen, blokken en buggy’s van vrienden en familie ons dagelijks om de oren en die bekijken we met een open blik. Want niemand beter dan een medeconsument kan je vertellen wat een fijn product is en wat niet. En… vertrouw ons op onze grote bruine ogen. Want die hebben we, allebei (we zijn nichtjes, die bruine ogen zitten in ons DNA, vandaar!).

Experts

Daarnaast werken wij samen met experts die vanuit hun vakgebied meewerken aan onze hitlijsten. Denk hierbij aan een ontwerper van een kinderlabel, de eigenaar van een speelgoedwinkel of een mom (of dad!)preneur. Zij gaan, net als wij, objectief en creatief te werk. Aan jou de taak om uit onze lijstjes jouw persoonlijke topper(s) te kiezen. Bij twijfel? Gewoon iene miene mutte, tien pond grutten. Wat je ook kiest bij Littles List, het is altijd goed… beter, best!”

ENJOY

“PS de naam Littles List beschrijft exact wie we zijn en wat we doen: ‘lijstjes voor kleintjes’ met behulp van ‘kleine lijstjes’.”

 

BewarenBewaren

logowww

100 sites to surf, 1.000 buttons to click and 10.000 things to do... Stop!

Let us do the selecting so you can enjoy your kids.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE